Κινητοποίηση αγροτών
INTIME NEWS/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Κατεβαίνουν στο Μακεδονίας – Θράκης οι αγρότες

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες, οι οποίοι την Κυριακή έκλεισαν από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής.

Σήμερα οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο των Μουδανίων αναμένεται να σχηματίσουν μηχανοκίνητη πομπή και με 20 τρακτέρ θα φτάσουν στο υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

«Κλιμακώνουμε μέρα με τη μέρα τις κινητοποιήσεις. Απάντηση δεν έχουμε πάρει ακόμα από τον πρωθυπουργό», ανέφερε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Φλογητών, Παύλος Γιαλογκολίδης.

«Έχουμε πέσει στο 80% μείωση παραγωγής, έχουμε αυξημένο κόστος παραγωγής κι αν δε μας βοηθήσει η κυβέρνηση τα φορτηγά θα μείνουν εδώ, γιατί δεν έχουμε πετρέλαιο να γυρίσουμε πίσω», είπε ο πρόεδρος Μελισσουργών Χαλκιδικής, Αριστοτέλης Κασσανδρινός.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Νέο μπλόκο στήθηκε την Κυριακή στην Ερμίτσα από αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που στέλνουν μήνυμα κλιμάκωσης. «Λογικά θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις μέχρι την Τρίτη το περισσότερο», είπε ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Παναιτωλίου, Βασίλης Τσέλιος.

Σε συγκέντρωση στο μπλόκο του Άστρους προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αρκαδίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία, ενώ προχώρησαν και σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της κωμόπολης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο των πεζών, τον οποίο απέκλεισαν για λίγες ώρες. Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και στο Αίγιο, ενώ σήμερα αγρότες της Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Καλαμάτας.

Πώς αντιδρά η αντιπολίτευση

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θέλει να αγοράσει λίγο χρόνο από τους αγρότες και όχι να λύσει τα προβλήματα τους», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στις εργασίες του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος στην Κοζάνη.

«Όλα αυτά είναι εγχώριες παθογένειες που έχουν να κάνουν μόνο μία αντίληψη: την περιφρόνηση της κυβέρνησης στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού», είπε από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathimatika
Συμβαίνουν κι αλλού: «Χαμός» στην Κύπρο για υπερδύσκολα θέματα Μαθηματικών στις Παγκύπριες Εξετάσεις
Πρόβλεψη στην Κύπρο για τα γραπτά των Μαθηματικών: «Θα δούμε πολλούς μαθητές, δυστυχώς, να έχουν από 1 έως 5».
Συμβαίνουν κι αλλού: «Χαμός» στην Κύπρο για υπερδύσκολα θέματα Μαθηματικών στις Παγκύπριες Εξετάσεις