agrotes mploka
INTIME/ ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ
Οι αγρότες θα διαδηλώσουν σήμερα στην 30ή Διεθνής Έκθεση «Αgrotica»

Οι αγρότες σήμερα θα κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με χιλιάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα να βρίσκονται ήδη παρατεταγμένα στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 30ης Διεθνής Έκθεση «Αgrotica».

Οι αγρότες χαρακτηρίζουν τα χθεσινά μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σταγόνα στον ωκεανό» και φωνάζουν πως «τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας».

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν στις 12.00 αγρότες από τη Θεσσαλία, οι οποίοι θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους από την Βόρεια Ελλάδα, που έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ τους στη νότια πύλη της ΔΕΘ.

Η κύρια δύναμη των αγροτών βρίσκεται στην Καρδίτσα, όπου υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 1.500 τρακτέρ- ακολουθούμενη από τον Πλατύκαμπο (500), την Πτολεμαϊδα (200), το Κάστρο Βοιωτίας (170),την Κουλούρα Ημαθίας και το Δερβένι Θεσσαλονίκης (από 150 τρακτέρ). Επίσης, 100 τρακτέρ βρίσκονται στα Μουδανιά και τα Τρίκαλα, 70 στην Καλαμπάκα και 50 στην Επανομή.

Το συλλαλητήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη νότια πύλη της έκθεσης, ενώ στη συνέχεια, είναι πολύ πιθανό η συγκέντρωσή τους να μεταφερθεί σε ανοικτό χώρο μέσα στη ΔΕΘ, προκειμένου να μην δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην πόλη.

Από το βράδυ της Παρασκευής υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση τόσο από τους αγρότες της Θεσσαλίας οι οποίοι μίσθωσαν λεωφορεία για να έρθουν στη Θεσσαλονίκη όσο και από τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας, όλης της κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Στερεάς Ελλάδας.

«Ενισχύουμε τα μπλόκα συντονιζόμαστε πανελλαδικά, δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούμε. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε» τονίζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, σημειώνοντας πως «τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα. Διεκδικούμε στην επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας».

Τα τρακτέρ θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βενεζουέλα
Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 40 νεκροί από την αμερικανική επίθεση στο Καράκας
Άμαχοι και στρατιωτικοί μεταξύ των θυμάτων – Μαρτυρίες φρίκης από φτωχές συνοικίες μετά την απαγωγή Μαδούρο.
Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 40 νεκροί από την αμερικανική επίθεση στο Καράκας
PepsiCo-1
Η PepsiCo ανοίγει θέσεις εργασίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα
Οκτώ διαθέσιμες θέσεις σε πωλήσεις, logistics και διοικητικούς ρόλους σε Άγιο Στέφανο και Σταυρούπολη.
Η PepsiCo ανοίγει θέσεις εργασίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα
ΕΚΑΒ
Πάτρα: Ποιος είναι ο 30χρονος που δολοφονήθηκε έξω από νυχτερινό κέντρο – Έρευνες για αντίποινα
Πέντε προσαγωγές από την Ασφάλεια, ανάμεσά τους γνωστός «μπράβος» – Σε εξέλιξη η νεκροψία και η συλλογή βιντεοληπτικού υλικού.
Πάτρα: Ποιος είναι ο 30χρονος που δολοφονήθηκε έξω από νυχτερινό κέντρο – Έρευνες για αντίποινα
Τρακτέρ παραταγμένα στο δρόμο σε αγροτικά μπλόκα
Αγρότες «μπλοκάρουν» την Αθήνα μετά τα Θεοφάνεια – Στον Μπράλο τα τρακτέρ, στο στόχαστρο το Μαξίμου
Ομόφωνη απόφαση για αποκλεισμό όλων των οδικών αξόνων από και προς την πρωτεύουσα – «Όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, πάμε όλοι μαζί έξω από το Μαξίμου»,...
Αγρότες «μπλοκάρουν» την Αθήνα μετά τα Θεοφάνεια – Στον Μπράλο τα τρακτέρ, στο στόχαστρο το Μαξίμου