ξυλοδαρμος
Αύξηση σε κλοπές, ξυλοδαρμούς και συμπλοκές

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στοιχεία σχετικά με την ανήλικη παραβατικότητα, η οποία έχει αυξηθεί κατά 70% την περίοδο από το 2020-2023.

Χαρακτηριστικά τα στοιχεία της Αστυνομίας που αποκαλύπτουν πως το 2022 σχεδόν δύο μαθητές κάθε ημέρα έπεσαν θύματα επίθεσης, κλοπής ή απόπειρας. Πέρα όμως από τις ληστείες έχουν αυξηθεί δραματικά και οι βίαιοι ξυλοδαρμοί και οι άγριες συμπλοκές.

Συνολικά το 2020, η Αστυνομία διαχειρίστηκε 126 υποθέσεις που αφορούσαν σωματικές βλάβες ανηλίκων, ενώ μόνο το πρώτο οκτάμηνο του 2023 διαχειρίστηκε 377, βλέπουμε δηλαδή μια αύξηση 199%. Αρκετά περιστατικά καταγράφηκαν εντός σχολικών συγκροτημάτων, ενώ τα κρούσματα bullying αναφέρονται όλο και πιο συχνά.

Επιπλέον, η ιδιαίτερη αύξηση παρατηρείται και στις υποθέσεις οπλοφορίας, από 72 υποθέσεις το 2020 σε 201 το 2023 (179%).

«Υπάρχει μια εξοικείωση με τα όπλα πλέον, με σουγιάδες και άλλα αυτοσχέδια όπλα. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει έντονα τις Αρχές», λέει ο Φώτης Σίσκος, αστυνόμος Β’ στο Τμήμα Αντιμετώπισης Παραβατικότητας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«Μιλάμε για τεράστια αύξηση μέσα στο 2023, που μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία». Αυτή η αύξηση, σύμφωνα με την Αστυνομία, βασίζεται και στη μείωση του ορίου της ηλικίας των παιδιών που συναντάμε στην παραβατικότητα.

«Δηλαδή εκεί που θα είχαμε ένα πέρασμα στην παραβατικότητα περίπου στα 18, οι νέοι εισέρχονται σε μικρότερες ηλικίες, στα 15 ή στα 16. Σε αυτό έχουν παίξει ρόλο η τεχνολογία, τα μέσα και οι παραστάσεις που έρχεται σε επαφή ο νέος από πιο μικρή ηλικία, αλλά και το σύνολο των παραγόντων. Ακόμη και το σχολείο» σημειώνει ο αστυνόμος μιλώντας στην Καθημερινή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 31,9% και «καμπανάκια» για Μαρία Καρυστιανού
Στο 17,9% η «ψαλίδα» με το ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας – Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 31,9% και «καμπανάκια» για Μαρία Καρυστιανού
παιδικη
Αναστάτωση στο Περιστέρι: Στο στόχαστρο γυναίκες και παιδιά σε παιδικές χαρές
Σοβαρές καταγγελίες για επιθετική συμπεριφορά άνδρα – Στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε επικίνδυνα περιστατικά, συνελήφθη μετά από νέο επεισόδιο
Αναστάτωση στο Περιστέρι: Στο στόχαστρο γυναίκες και παιδιά σε παιδικές χαρές
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή
LIVE - Εθνικός Διάλογος: Η Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή για το Εθνικό Απολυτήριο
Το alfavita συνδέεται live στις 14:00 με την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων - Συμμετέχει ο πρόεδρος της Επιτροπής «σοφών» και πρύτανης του...
LIVE - Εθνικός Διάλογος: Η Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή για το Εθνικό Απολυτήριο