καφές, ρόφημα, γυναίκα, κρεβάτι, πρωί, ξύπνημα, μαξιλάρια, στρώμα, λαμπατέρ, κρεβατοκάμαρα
Τι λένε οι ειδικοί και που βοηθάει

Το πρωινό ξύπνημα είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα της ημέρες, μάλιστα η αρνητική διάθεση που προκαλεί ενδέχεται να επηρεάσει το σύνολο της δραστηριότητας για το υπόλοιπο της ημέρας.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Amy Cuddy, υπάρχει ένα απλό πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς όταν ξυπνάει, προκειμένου να ανατρέψει αυτήν την αρνητική διάθεση. Όπως αναφέρει, το να τεντώνεις το σώμα σου κάθε πρωί είναι ορισμένες φορές αρκετό για να επηρεάσει θετικά τη διάθεσή σου για το υπόλοιπο της ημέρας.

Με την άποψη αυτή, πάντως, διαφωνεί ο καθηγητής ψυχολογίας Ann Macaskill, σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent.

«Νομίζω ότι δίνουμε μεγάλη σημασία στο επιχείρημα ότι το τέντωμα επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αισθανόμαστε όλη την ημέρα» σημειώνει.

Όπως προσθέτει, η διάθεση που έχει ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαρτάται από τον τρόπο που αντιδρά σε διαφορετικές καταστάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο ύπνος. Η έλλειψη ύπνου (ή ακόμη και ο υπερβολικός ύπνος) σχετίζονται με μια σειρά από θέματα υγείας, όπως για παράδειγμα η μειωμένη συγκέντρωση.

Αντί, λοιπόν, για το τέντωμα ο Dr. Macaskill προτείνει τη διαμόρφωση μια σειράς επαναλαμβανόμενων πράξεων -ένα είδος ρουτίνας- που θα κάνουν το ξύπνημα πιο εύκολο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκοπός είναι να μην πηγαίνει κανείς τρέχοντας στη δουλειά.

«Είναι καλύτερο να ξυπνά κανείς λίγο νωρίτερα και να δίνει στο εαυτό του χρόνο για να φάει πρωινό πριν πάει στην εργασία του» σημειώνει.

Όπως αναφέρει στον Independent ο διατροφολόγος Jo Travers, τόσο το καλό πρωινό όσο και η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα