Κοινωνία

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για εταιρεία που διαφημίζει «σκλαβοπάζαρο» με μετανάστες

Άρειος Πάγος
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εισαγγελική έρευνα ζήτησε ο Άρειος Πάγος

Εντολή δόθηκε από τον Άρειο Πάγο για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, μετά από καταγγελίες για δικηγορική εταιρεία που διαφημίζει «σκλαβοπάζαρο» με φτηνούς μετανάστες εργάτες» στο χώρο των οικοδομικών κατασκευών.

Η ντροπιαστική αγγελία

Αναλυτικότερα, η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνης έχει ως εξής: «Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου (902.gr) και του έντυπου τύπου (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), με τίτλους «Δικηγορική Εταιρεία διαφημίζει “σκλαβοπάζαρο” με φτηνούς μετανάστες εργάτες» και «σύγχρονο σκλαβοπάζαρο» αντιστοίχως, παρακαλούμε να διερευνήσετε τη διαλαμβανόμενη σ’ αυτά σχετική καταγγελία του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».

Παράλληλα, σύμφωνα με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η δικηγορική εταιρεία έστειλε σχετικό email με τη διαφήμισή της «σε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό».

Ακόμη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ότι «διαφημίζουν την πραμάτεια τους ξεδιάντροπα στο διαδίκτυο επικαλούμενοι την ανάγκη των εργοδοτών του κλάδου όχι απλώς για εργατικά χέρια αλλά για μεγαλύτερα κέρδη όπως προσδοκούν και οι ίδιοι από τη δουλειά αυτή».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία