Thumbnail
Οι φοιτήτριες κατήγγειλαν τον καθηγητή ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασης

Η καταδικαστική απόφαση για τον καθηγητή Μαιευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας που κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση πρώην φοιτητριών του ιδρύματος, έγινε αμετάκλητη χθες (11/12) και από τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το alterthess.gr. οι φοιτήτριες κατήγγειλαν τον καθηγητή μαζί με άλλες γυναίκες ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασής τους στο ιδιωτικό του ιατρείο την περίοδο 2016-2017. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου στον Άρειο Πάγο, που είχε προσφύγει ο κατηγορούμενος, και η απόφαση εκδόθηκε την Δευτέρα.

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης της 16ης Ιανουαρίου του 2023, που έγινε αμετάκλητη με απόφαση του Άρειου Πάγου, αφορούσε την καταδίκη του γυναικολόγου-μαιευτήρα και καθηγητή του ΔΙΠΑΕ σε δύο χρόνια με τριετή αναστολή για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη εκμεταλλευόμενος τη ιδιότητά του ως καθηγητή Μαιευτικής.

Το δικαστήριο αναγνώρισε τότε ότι η κατηγορία στοιχειοθετείται για τις δύο από τις τρεις παθούσες, οι καταγγελίες των οποίων βρίσκονταν στο κατηγορητήριο. Για την τρίτη καταγγέλλουσα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και τον απάλλαξε. Η ποινή του γυναικολόγου μειώθηκε σε σχέση με την πρωτόδικη καταδίκη του στις 2 Νοεμβρίου του 2021 από τέσσερα χρόνια με αναστολή σε δύο καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε (όπως και πρωτόδικα) το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου αλλά και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τις τρεις καταγγέλλουσες -αλλά και με πλήθος άλλων μαρτυριών γυναικών, ο καθηγητής της Μαιευτικής σχολής τις καλούσε στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης, τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης και χρησιμοποιώντας την εξουσία της θέσης του προσπαθούσε να αποσπάσει τη σιωπή τους.

Η «εξέταση» περιλάμβανε ολοκληρωτική αφαίρεση των ρούχων (χωρίς παροχή ρόμπας ή κάποιου άλλου καλύμματος), αμφίχειρη γυναικολογική εξέταση χωρίς γάντια, ερεθισμό της κλειτορίδας με τη χρήση του δαχτύλου, με το τραπέζι του γυναικολόγου σε οριζόντια θέση, άσεμνες κινήσεις, πολύ στενή επαφή με τον ίδιο καθώς και άλλα. Οι πρώην φοιτήτριες κατέθεσαν ότι ο μαιευτήρας προσπαθούσε να αποσπάσει τη σιωπή τους υποσχόμενος θέσεις εργασίας.

Καταγγελίες για την ίδια πρακτική υπήρξαν και από άλλες γυναίκες που δεν ήταν φοιτήτριες του και μάλιστα για προγενέστερα χρονικά διαστήματα του κατηγορητηρίου (αφορούν γυναικολογική εξέταση το 2005 και το 2015).

Ο καθηγητής έχει αποπεμφθεί από την θέση του στο πανεπιστήμιο ωστόσο δεν του έχει αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα