esorouxa
Τι συνιστούν οι δερματολόγοι για τη συχνότητα αλλαγής εσωρούχων

Θέση για το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε εσώρουχο πήραν ειδικοί. Πιο συγκεκριμένα, δερματολόγοι ενημέρωσαν μέσω της New York Post, πως τουλάχιστον για τους άντρες η αλλαγή εσωρούχου κάθε δύο ημέρες δεν συνιστά κίνδυνο για την υγεία της «ευαίσθητης» περιοχής. Οι συνήθειες όμως της γενιάς GenZ σχετικά με το θέμα γίνονται όλο και πιο ανθυγιεινές.

«Σε καταστάσεις με ελάχιστη δραστηριότητα και χωρίς εφίδρωση, η αλλαγή εσωρούχων]κάθε δεύτερη μέρα μπορεί να είναι αποδεκτή», είπε ο Δρ. Anju Methil, δερματολόγος της ClinicSpots με έδρα την Ινδία. «Τα ανδρικά εσώρουχα με πιο χαλαρή εφαρμογή, όπως τα μπόξερ, αντέχουν επίσης ελαφρώς μεγαλύτερη χρήση», πρόσθεσε.

«Για όσους ασχολούνται με έντονες σωματικές δραστηριότητες ή ιδρώνουν πολύ, καλό είναι να αλλάζουν εσώρουχα πιο συχνά», συνέστησε η Δρ. Hannah Kopelman, δερματολόγος στο Νιου Τζέρσεϊ. 

«Σε ζεστά και υγρά κλίματα, η αλλαγή εσωρούχων ακόμη και περισσότερες από μία φορές την ημέρα μπορεί να είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγιεινής», τόνισε.

Η GenZ δεν αλλάζει συχνά εσώρουχο

Μια δημοσκόπηση του Ιουνίου σε 1.500 ενήλικες διαπίστωσε ότι το 47% δεν φορούσε ποτέ εσώρουχα για περισσότερο από μία μέρα. Η εικόνα είναι όμως διαφορετική για την ηλικιακή ομάδα των «GenZers», αφού το 36% παραδέχτηκαν ότι πολλές φορές φορούν τα ίδια εσώρουχα για 24 ώρες περισσότερο από το ενδεδειγμένο, το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

«Άνδρες και γυναίκες κινδυνεύουν με ερεθισμό του δέρματος, εξανθήματα ή επιδείνωση προϋπάρχουσων καταστάσεων όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση, όταν ξαναφορούν πολύ συχνά τα εσώρουχα χωρίς να τα πλένουν. Αυτό οφείλεται στην τριβή και στην παγιδευμένη υγρασία», δήλωσε στο μέσο η Δρ. Sarah Roberts.

Η ειδικός προειδοποίησε επίσης για τον κίνδυνο μυκητιάσεων και βακτηριακής κολπίτιδας. Ένα κοινό πρόβλημα για τις γυναίκες, η κολπική μόλυνση από μύκητες εμφανίζεται όταν υπάρχει υπερανάπτυξη ενός μικροοργανισμού που ονομάζεται candida. Μπορεί να προκαλέσει κάψιμο, κνησμό, πόνο και εκκρίσεις.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι άντρες πρέπει να εφησυχάζονται. Εάν δεν είναι προσεκτικοί, οι άνδρες μπορεί να εμφανίσουν δερματοφυτίαση, μια μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος που χαρακτηρίζεται από κνησμώδες εξάνθημα στη βουβωνική χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kairos
Μαρουσάκης: Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» αλλάζει το σκηνικό - Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες
Σήμερα Τρίτη σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη θα έχουμε ηλιοφάνεια και φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή
Μαρουσάκης: Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» αλλάζει το σκηνικό - Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες
papei_9.jpg
Διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων από εμπειρία ή από γνώση; Σύγχρονα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων» είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο με άριστο τρόπο...
Διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων από εμπειρία ή από γνώση; Σύγχρονα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών
meth
Σκάνδαλο στη Μεγάλη Βρετανία: Επί 20 χρόνια διέθεταν μολυσμένο αίμα σε ασθενείς- Πάνω από 3.000 νεκροί
Υπήρχαν, επίσης, καθυστερήσεις στην ενημέρωση των ασθενών για τις μολύνσεις τους που, σε ορισμένες περιπτώσεις, έφταναν τα χρόνια
Σκάνδαλο στη Μεγάλη Βρετανία: Επί 20 χρόνια διέθεταν μολυσμένο αίμα σε ασθενείς- Πάνω από 3.000 νεκροί
Γυναικοκτονία στο Μενίδι
Γυναικοκτονία στο Μενίδι: «Δεν είχε αποδεχθεί τον χωρισμό τους», λένε οι δικηγόροι του δολοφόνου
«Μια μέρα πριν το τραγικό περιστατικό είχε έρθει στο γραφείο μας και δεν έδειχνε κανένα σημάδι ότι σκόπευε να κάνει μια τέτοια πράξη»
Γυναικοκτονία στο Μενίδι: «Δεν είχε αποδεχθεί τον χωρισμό τους», λένε οι δικηγόροι του δολοφόνου