Thumbnail
Απάτη με κάρτα διαδρομών των ΜΜΜ - Πώς την προωθούν

Από μια μεγάλη απάτη για την κάρτα διαδρομών των ΜΜΜ έχουν κατακλυστεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για διαφήμιση που προσφέρει ως δώρο την κάρτα του Μετρό με διάρκεια 12 μηνών στην τιμή των μόλις 2 ευρώ.

Μάλιστα αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την απάτη έχουν οργανώσει πολύ καλά το όλο εγχείρημα, καθώς όλα μοιάζουν φυσιολογικά και έχουν αντιγράψει και το λογότυπο του ΟΑΣΑ.

Οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν ότι η ιστοσελίδα έχει κάποια άσχετη με τον Οργανισμό διεύθυνση, ενώ και όλος ο τρόπος που είναι στημένη η κομπίνα είναι αρκετά περίεργη.

Το θέμα βέβαια είναι ότι αρκετοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις σύγχρονες απάτες του Διαδικτύου, ίσως «τσιμπήσουν» με αυτή την προσφορά, παρέχοντας σε αγνώστους προσωπικά τους δεδομένα και -το χειρότερο- αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Το πρόβλημα το έχει εντοπίσει ο ΟΑΣΑ από τα τέλη Δεκεμβρίου και έχει ειδοποιήσει το κοινό.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν ενημερωθεί εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες, αλλά όπως φαίνεται η κομπίνα δεν έχει σταματήσει να «ψαρεύει» στους εύπιστους του Facebook ακόμα και σήμερα.

Πηγή: newsauto.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαράκη
Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό: Εξασφαλισμένο το επιμίσθιο για το 5ο έτος
Γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί το επιμίσθιο και για το 6ο έτος, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη
Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό: Εξασφαλισμένο το επιμίσθιο για το 5ο έτος
streaming
Συμμαχία στον χώρο του streaming: Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης εισέρχονται στον ANT1+
Νέα κοινή πλατφόρμα με ισότιμη συμμετοχή των τριών ομίλων και στόχο την αναβάθμιση της ψηφιακής εμπειρίας
Συμμαχία στον χώρο του streaming: Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης εισέρχονται στον ANT1+