Market Pass
Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Ειδικό πακέτο καίριων επεμβάσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της ακρίβειας σε βασικά προϊόντα κατανάλωσης θα παρουσιάσει την Τετάρτη η κυβέρνηση, εστιάζοντας σε αγαθά που εμφανίζονται σε ιδιαίτερα αυξημένες τιμές.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:00 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για μέτρα κατά της ακρίβειας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα έχουν στόχο τη μείωση των τιμών σε ένα ικανό ποσοστό, ώστε να λειτουργήσει καταπραϋντικά για το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο στόχαστρο των μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση μπαίνουν το βρεφικό γάλα, οι πάνες, τα απορρυπαντικά, θα καθαριστικά και οι οδοντόκρεμες.

Στη λίστα προστέθηκαν και τα οπωροκηπευτικά, προκειμένου να ελεγχθεί η διαδρομή των τιμών, δηλαδή σε ποια τιμή ξεκινά από τον παραγωγό και σε τι τιμή καταλήγει στα ράφια των καταστημάτων. 

Εξειδίκευση των μέτρων από τον Κ. Σκρέκα

Μετά την σύσκεψη για τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον υπ. Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, για να γίνει εξειδίκευση των μέτρων.

Α. Σκέρτσος: Θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά

Ο υπουργός Επικρατείας Ά.Σκέρτσος είπε χθες Τρίτη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια, για την οποία εκτίμησε πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια.

Τόνισε πως η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, και είπε ότι σήμερα Τετάρτη  θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών, και να λειτουργεί η αγορά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «εν κρυπτώ» αποφάσεις, κατάργηση των σχολείων της γειτονιάς και κατηγοριοποίηση μαθητών
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
Σε ανάρτησή της τόνισε ότι το σύστημα και ορισμένα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να την παρουσιάσουν γραφική και να την παραπλανήσουν, παρά τις δημόσιες...
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
καραχα
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)
Τόνισε ότι η δημοφιλία δεν αρκεί για πολιτική επιτυχία, υπογραμμίζοντας πως η ηγεσία απαιτεί όρια, αυτοέλεγχο και συνεργασία
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)