41xronh
Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους δύο κατηγορούμενους για τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη

Σε βάρος των δύο ανδρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη ασκήθηκε από την εισαγγελέα ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Η σορός της εγκύου βρέθηκε χθες το απόγευμα σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, έξω από τη Θεσσαλονίκη, επτά 24ωρα μετά την εξαφάνισή της. Ως δράστες κρατούνται ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του.

Τι είπε ένας εκ τω δραστών

Αύριο οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για τη γυναικοκτονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη. Ο 34χρονος φίλος του συντρόφου της, φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, για τη γυναικοκτονία της 41χρονης εγκύου, όλα όσα είχαν σχεδιάσει να κάνουν με τον 39χρονο. Ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως σκοπός τους ήταν να σκηνοθετήσουν μία ληστεία σε βάρος της, προκειμένου να την ακινητοποιήσουν και έπειτα να πάνε στο πατρικό της και να πάρουν 7.000 με 8.000 ευρώ, οικονομίες δηλαδή των γονιών της.

Ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση αλλά όχι τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου. Τότε μάλιστα ήταν και που υπέδειξε το σημείο όπου πέταξαν τη σορό της, μέσα σε μπαούλο, ενώ τόνισε πως δέχτηκε να συμμετάσχει στη ληστεία καθώς θα έπαιρνε ένα μερίδιο από τα χρήματα τα οποία είχε ανάγκη λόγω της οικονομικής του δυσχέρειας.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, στις 11 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όταν επέστρεψαν ο 39χρονος και η σύντροφός του στο σπίτι του πρώτου, εκείνος βρισκόταν ήδη μέσα στο διαμέρισμα και κινήθηκε προς τη 41χρονη, την οποία απείλησε με μαχαίρι. Έπειτα την οδήγησε στην κρεβατοκάμαρα και την έδεσε κλείνοντάς της το στόμα και δένοντάς της τα χέρια με χειροπέδες.

Στη συνέχεια όπως υποστήριξε ο 39χρονος σύντροφός της, του πήρε το μαχαίρι και του έκανε νόημα να κατέβει στο αυτοκίνητό του. «Δέκα λεπτά αργότερα κατέβηκε και μου ζήτησε βοήθεια λέγοντας ότι η σύντροφός του είναι νεκρή» φέρεται να είπε ο 34χρονος, ενώ συμπλήρωσε πως βρήκε τη γυναίκα μέσα σε λίμνη αίματος.

Έπειτα προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη της. Τοποθέτησαν το πτώμα της στο μπαούλο και το μετέφεραν, τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά του Μονοπήγαδου, στη δημοτική ενότητα Βασιλικών, του δήμου Θέρμης, όπου το έριξαν σε θάμνους. Οι κινήσεις τους μάλιστα καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας, το υλικό των οποίων βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Οι τοξικολογικές της εξετάσεις αλλά και το πόρισμα της νεκροψίας της 41χρονης από τη Θεσσαλονίκη, θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 39χρονου και του και 34χρονου φίλου του, η οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής η δικογραφία τούς περιλαμβάνει κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή κύησης, ληστεία κατά συναυτουργία (καθώς κατηγορούνται ότι πήραν 80 ευρώ που είχε πάνω της η 41χρονη) και για παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pistopoiisi agglikwn
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
Το πιο εύκολο online Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2,C1,C2 στην Ελλάδα είναι αυτό που προωθεί η goLearn με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη...
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
γονείς
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
Η άδεια χορηγείται στο γονέα−υπάλληλο ανεξάρτητα από το αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ