παιδιά
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πνιγμού

Οι πιο γνωστές τροφές που θεωρούνται επικίνδυνες για κατανάλωση από παιδιά, είναι τα σταφύλια και τα ντοματίνια, λόγω του στρογγυλού τους σχήματος.

Πρόσφατα όμως αποδείχθηκε ότι ακόμα και το ποπ κορν βρίσκεται εξίσου ψηλά στη λίστα με τα τρόφιμα που είναι επικίνδυνα για πνιγμό.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερο να περιμένετε να δώσετε στο παιδί σας ποπ κορν μέχρι να γίνει τουλάχιστον 4 ετών. Μόλις το παιδί μεγαλώσει, θα είναι σε θέση να το μασήσει πιο προσεκτικά και δεν θα είναι επικίνδυνο για κατανάλωση.

Ο λόγος που τα ποπ-κορν είναι τόσο επικίνδυνα, οφείλεται στους μικρούς πυρήνες καλαμποκιού που κρύβονται μέσα σε αυτά. Αυτοί οι πυρήνες είναι τόσο ελαφροί που μπορούν εύκολα να τρυπώσουν πίσω στον οισοφάγο τους, με κίνδυνο τα παιδιά να πάθουν αναρρόφηση ή να πνιγούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

books
«Επιτερπής»: Η λέξη που κρύβει μέσα της τη χάρη και τη χαρά
Μια σπάνια λέξη με αρχαιοελληνική καταγωγή που περιγράφει ό,τι είναι ευχάριστο, όμορφο και ευπρεπές – ένας χαμένος θησαυρός της γλώσσας
«Επιτερπής»: Η λέξη που κρύβει μέσα της τη χάρη και τη χαρά
parbriz
Παρμπρίζ: Πόσα γνωρίζουμε για τον "αφανή" ήρωα των αυτοκινήτων;
Στο σύγχρονο αυτοκίνητο, το παρμπρίζ μπορεί να μοιάζει με ένα απλό, διάφανο κομμάτι γυαλιού. Όμως στην πραγματικότητα, αποτελεί ένα τεχνολογικό θαύμα...
Παρμπρίζ: Πόσα γνωρίζουμε για τον "αφανή" ήρωα των αυτοκινήτων;