Βρεφικό γάλα
«Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»

«Συνεχίζονται οι έλεγχοι και για το βρεφικό γάλα. Η μεταρρύθμιση που επέτρεψε να πωλείται και στα σούπερ μάρκετ δεν έχει φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα και η τιμή είναι αδικαιολόγητη», τόνισε στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξη Κώστας Σκρέκας.

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι στην κατεύθυνση αυτή γίνονται έλεγχοι σε δύο εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία.

«Προσεχώς θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα. Θα ανακοινώσουμε μέτρα διοικητικού χαρακτήρα ώστε να δούμε τις τιμές του βρεφικού γάλακτος να μειώνονται», είπε ενώ πρόσθεσε ότι χθες υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ.

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας ότι την Πέμπτη «επιβλήθηκε ακόμη ένα πρόστιμο, αυτή τη φορά σε εταιρεία κλιματιστικών που κερδοσκοπούσε».

«Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν να αποκλιμακωθούν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια, όπως απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού και πάνες», ανακοίνωσε και, στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ παρουσιάστηκαν οι στόχοι του υπουργείου, «με πρωταρχικό, από τον Μάρτιο, οι τιμές των προϊόντων, που ήταν αδικαιολόγητα υψηλές, να μειώνονται».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το κατά πόσο εισπράττονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται, απάντησε ότι ήδη έχουν κατατεθεί από το υπουργείο αποδεικτικά είσπραξης χιλιάδων ευρώ.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, αλλά ο στόχος είναι να μειωθούν οι τιμές στα ράφια», υπογράμμισε ο Κώστας Σκρέκας, υποστηρίζοντας ότι «μετά τον Σεπτέμβριο οι ανατιμήσεις έχουν σχεδόν μηδενιστεί».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τραμπ
Έλληνες Ρεπουμπλικάνοι ζητούν να κηρυχθεί το Ναύπλιο μη ασφαλές για Αμερικανούς επειδή κάηκε ομοίωμα του Τραμπ στο καρναβάλι
Ναι, καλά διαβάσατε... Ένα ομοίωμα του Τραμπ απειλεί την ασφάλεια των Αμερικανών
Έλληνες Ρεπουμπλικάνοι ζητούν να κηρυχθεί το Ναύπλιο μη ασφαλές για Αμερικανούς επειδή κάηκε ομοίωμα του Τραμπ στο καρναβάλι
επισι
Μαζική απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στον Επισιτισμό-Τουρισμό στο υπουργείο Εργασίας
Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 10:00 π.μ. από το ξενοδοχείο «Τιτάνια», με τους απεργούς να κατευθύνονται σε πορεία προς το υπουργείο...
Μαζική απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στον Επισιτισμό-Τουρισμό στο υπουργείο Εργασίας
επστ
Σκάνδαλο Επστάιν: Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέκρυψε φακέλους που «δείχνουν» τον Τραμπ ως δράστη κακοποίησης
Νέα ένταση στις ΗΠΑ για τα «αρχεία Επστάιν» και τις κατηγορίες εναντίον Τραμπ - Απόκρυψη εγγράφων και αμφιλεγόμενες σελίδες
Σκάνδαλο Επστάιν: Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέκρυψε φακέλους που «δείχνουν» τον Τραμπ ως δράστη κακοποίησης