Βρεφικό γάλα
«Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»

«Συνεχίζονται οι έλεγχοι και για το βρεφικό γάλα. Η μεταρρύθμιση που επέτρεψε να πωλείται και στα σούπερ μάρκετ δεν έχει φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα και η τιμή είναι αδικαιολόγητη», τόνισε στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξη Κώστας Σκρέκας.

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι στην κατεύθυνση αυτή γίνονται έλεγχοι σε δύο εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία.

«Προσεχώς θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα. Θα ανακοινώσουμε μέτρα διοικητικού χαρακτήρα ώστε να δούμε τις τιμές του βρεφικού γάλακτος να μειώνονται», είπε ενώ πρόσθεσε ότι χθες υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ.

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας ότι την Πέμπτη «επιβλήθηκε ακόμη ένα πρόστιμο, αυτή τη φορά σε εταιρεία κλιματιστικών που κερδοσκοπούσε».

«Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν να αποκλιμακωθούν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια, όπως απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού και πάνες», ανακοίνωσε και, στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ παρουσιάστηκαν οι στόχοι του υπουργείου, «με πρωταρχικό, από τον Μάρτιο, οι τιμές των προϊόντων, που ήταν αδικαιολόγητα υψηλές, να μειώνονται».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το κατά πόσο εισπράττονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται, απάντησε ότι ήδη έχουν κατατεθεί από το υπουργείο αποδεικτικά είσπραξης χιλιάδων ευρώ.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, αλλά ο στόχος είναι να μειωθούν οι τιμές στα ράφια», υπογράμμισε ο Κώστας Σκρέκας, υποστηρίζοντας ότι «μετά τον Σεπτέμβριο οι ανατιμήσεις έχουν σχεδόν μηδενιστεί».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φρούτα
Ποια είναι τα φρούτα με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα
Παρόλο που τα φυσικά σάκχαρα τους συνοδεύονται από θρεπτικά οφέλη, σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος ή να περιορίσουν την κατανάλωση υδατανθράκων, η...
Ποια είναι τα φρούτα με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα
mouseio-proslipseis.jpg
Μουσείο Ακρόπολης: Δωρεάν είσοδος για όλους – Πότε και πώς θα μπείτε χωρίς εισιτήριο
Μουσείο Ακρόπολης: Ποια ημέρα του Σεπτεμβρίου και ποιες ώρες θα είναι δωρεάν η είσοδος
Μουσείο Ακρόπολης: Δωρεάν είσοδος για όλους – Πότε και πώς θα μπείτε χωρίς εισιτήριο