Αισχροκέρδια: Τρεις φορές υψηλότερη η τιμή του βρεφικού γάλακτος στην Ελλάδα
Βρεφικό γάλα: Έρευνα για τυχόν αισχροκέρδεια προανήγγειλε ο Σκρέκας

Από τιμοληψίες που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την τιμή του βρεφικού γάλακτος σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, διαπίστωσε πως στην Ελλάδα πωλείται από 32% έως 213% ακριβότερα σε σύγκριση με τη χαμηλότερη τιμή της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα στη χώρα μας μια συσκευασία βρεφικού γάλακτος πωλείται από 2,53 έως 3,55 ευρώ τα 100 γρ.

Έρευνα για τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας προανήγγειλε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

«Η τιμή του βρεφικού γάλακτος είναι από 30% ως 213% ακριβότερη στην ελληνική αγορά, επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η προσέγγιση στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ ήδη σε κάποιες μάρκες η μείωση είναι ορατή.

«Η προσπάθεια κατά της ακρίβειας συνεχίζεται μέχρι την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και οι έλεγχοι όσο και τα μέτρα τόνωσης ανταγωνισμού εντείνονται», πρόσθεσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να μην φαίνεται στην τσέπη ακόμα, αλλά η δέσμη μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση φέρνει σταδιακά αποτελέσματα. Η σταθεροποίηση τιμών μειωμένων κατά 5% έχει κλειδώσει σε 1300 προϊόντα και θα ισχύει για 6 μήνες», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
Το κρυφό πρόσωπο της ελληνικής εκπαίδευσης: Απόφοιτος μιλά για τις απάτες του εκπαιδευτικού συστήματος
Σφοδρές καταγγελίες για το εκπαιδευτικό σύστημα από απόφοιτο Λυκείου: «Η παιδεία έχει εκφυλιστεί σε αποστήθιση και εξετασιοκεντρικότητα»
Το κρυφό πρόσωπο της ελληνικής εκπαίδευσης: Απόφοιτος μιλά για τις απάτες του εκπαιδευτικού συστήματος
lefkovits
Συνελήφθη ο Πέτρος Λεύκοβιτς για τον βιασμό της κόρης του – Στη φυλακή μετά την καταδικαστική απόφαση
Στη σύλληψη του Πέτρου Λεύκοβιτς μετά την καταδίκη του για βιασμό της κόρης του
Συνελήφθη ο Πέτρος Λεύκοβιτς για τον βιασμό της κόρης του – Στη φυλακή μετά την καταδικαστική απόφαση