φάρμακα
Κάποια μπορεί να είναι και επικίνδυνα

To σπίτι και τα πράγματά μας, χρειάζονται ανά καιρούς ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα, ώστε να δημιουργηθεί χώρος, αλλά και να πεταχτούν όσα πράγματα δεν είναι υγιεινά.

Τα 7 πράγματα που πρέπει άμεσα να αποχωριστείτε

  • Ληγμένα τρόφιμα
  • Ληγμένα φάρμακα
  • Προϊόντα ομορφιάς που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ
  • Ρούχα με τρύπες και λεκέδες
  • Σεντόνια και πετσέτες με τρύπες
  • Παλιές προμήθειες για χειροποίητες εργασίες
  • Παλιά ή κατεστραμμένα ηλεκτρικά είδη

Ληγμένα τρόφιμα

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τα τρόφιμα στα ντουλάπια της κουζίνας σας και στο ψυγείο σας για να διασφαλίσετε ότι δεν έχουν λήξει. Τα ληγμένα τρόφιμα είναι επικίνδυνα για την υγεία, επομένως είναι σημαντικό να τα πετάτε αμέσως. Επιπλέον, τα ληγμένα τρόφιμα καταλαμβάνουν χώρο, καθιστώντας πιο δύσκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Ληγμένα φάρμακα

Το να ξυπνάτε με πονοκέφαλο και να συνειδητοποιείτε ότι το παυσίπονό σας έχει λήξει πριν από τρία χρόνια είναι μια απογοητευτική εμπειρία. Τα ληγμένα φάρμακα μπορεί να μην είναι απαραίτητα επικίνδυνα, αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα μπορεί να γίνουν επιβλαβή με την πάροδο του χρόνου.

Πώς να αναγνωρίσετε τα ληγμένα φάρμακα

Τα περισσότερα φάρμακα έχουν ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία. Εάν η ημερομηνία λήξης έχει παρέλθει, το φάρμακο πρέπει να απορριφθεί. Εάν δεν είστε σίγουροι για την ημερομηνία λήξης ενός φαρμάκου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή ή τον φαρμακοποιό σας.

Τα ληγμένα φάρμακα δεν πρέπει να πετιούνται στα σκουπίδια ή στον νεροχύτη. Τα φάρμακα πρέπει να απορρίπτονται σωστά για να αποφευχθεί η μόλυνση του περιβάλλοντος.

Προϊόντα ομορφιάς που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ

Όταν κάνετε ξεκαθάρισμα στο ντουλάπι με τα φάρμακα, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα προϊόντα ομορφιάς σας.

Υπάρχουν τρία βασικά κριτήρια για να αποφασίσετε αν πρέπει να πετάξετε ένα προϊόν ομορφιάς:

  • Εάν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει σε ένα χρόνο, είναι πιθανό να μην το χρησιμοποιήσετε ποτέ. Τα προϊόντα ομορφιάς έχουν ημερομηνία λήξης. Τα συστατικά τους μπορεί να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους με την πάροδο του χρόνου ή να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος.
  • Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το προϊόν, δεν θα το χρησιμοποιήσετε ποτέ. Εάν ένα προϊόν δεν κάνει αυτό που υπόσχεται, πετάξτε το. Δεν χρειάζεται να το κρατάτε στο ντουλάπι σας για να σας θυμίζει τη σπατάλη χρημάτων.
  • Εάν είναι δείγμα ξενοδοχείου, είναι απίθανο να το χρησιμοποιήσετε. Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μικροσκοπική πλάκα σαπουνιού. Είναι καλύτερο να τα δώσετε σε κάποιον που θα τα εκτιμήσει περισσότερο.

Ρούχα με τρύπες και λεκέδες

Τα ρούχα με τρύπες και λεκέδες μπορεί να είναι άνετα, αλλά δεν είναι κολακευτικά. Εάν ντρέπεστε να τα φορέσετε έξω από το σπίτι, γιατί να τα φορέσετε μέσα στο σπίτι;

Ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να απαλλαγείτε από τα ρούχα με τρύπες και λεκέδες:

  • Δεν είναι κολακευτικά καθώς φαίνεται ότι δεν προσέχετε την εμφάνισή σας.
  • Μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις. Οι τρύπες στα ρούχα μπορεί να επιτρέψουν στα βακτήρια και τους ιούς να εισέλθουν στο δέρμα σας, αυξάνοντας τον κίνδυνο λοιμώξεων.
  • Μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες οσμές. Τα λεκιασμένα ρούχα μπορεί να αναπτύξουν δυσάρεστες οσμές, οι οποίες μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα.

Σεντόνια και πετσέτες με τρύπες

Τα σεντόνια και οι πετσέτες είναι απαραίτητα για έναν άνετο ύπνο και μια υγιεινή ρουτίνα καθαρισμού του σώματος. Όμως, όταν τα σεντόνια σας έχουν τρύπες και οι πετσέτες σας είναι ξεφτισμένες, είναι καιρός να τα αποχαιρετήσετε.

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να πετάξετε τα σεντόνια και τις πετσέτες που έχουν χαλάσει:

  • Δεν είναι υγιεινά. Οι τρύπες στα σεντόνια και τις πετσέτες μπορούν να φιλοξενήσουν βακτήρια και μύκητες, οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή λοιμώξεις.
  • Δεν είναι άνετα. Οι τρύπες στα σεντόνια μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε άβολα και να σας εμποδίσουν να κοιμηθείτε καλά.
  • Δεν είναι όμορφα. Τα σεντόνια και οι πετσέτες με τρύπες δεν φαίνονται όμορφα.

Παλιές προμήθειες DIY

Τα υλικά για χειροποίητες κατασκευές ή εργασίες στο σπίτι είναι ένας υπέροχος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και να δημιουργήσετε μοναδικά αντικείμενα για το σπίτι σας. Ωστόσο, τα αναλώσιμα DIY, όπως τα χρώματα, τα εργαλεία και τα υλικά, έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής.

Γιατί πρέπει να απαλλαγείτε από παλιές προμήθειες DIY

  • Μπορεί να είναι επικίνδυνες. Τα παλιά χρώματα μπορεί να έχουν ξεραθεί με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν και επικίνδυνο αν τα εισπνεύσετε. Τα παλιά εργαλεία μπορεί να είναι φθαρμένα ή να έχουν χαλάσει, καθιστώντας τα επικίνδυνα στη χρήση.
  • Μπορεί να καταστρέψουν τα έργα σας. Τα παλιά χρώματα μπορεί να μην είναι συμβατά με τα νέα χρώματα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν άσχημες ραβδώσεις ή ξεθωριάσματα.
  • Μπορεί να προκαλέσουν φθορές στο σπίτι. Για παράδειγμα, τα παλιά χρώματα μπορεί να χαλάσουν το χρώμα στα έπιπλα ή τους τοίχους σας. Επίσης, τα παλιά εργαλεία μπορεί να προκαλέσουν τρύπες ή γρατσουνιές στα έπιπλα ή τα δάπεδά σας.

Κατεστραμμένα ή παλιά gadget

Το μπλέντερ σας είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα ηλεκτρικά είδη στην κουζίνα σας. Αλλά αν το χρησιμοποιείτε μόνο περιστασιακά, είναι πιθανό να είναι παλιό και φθαρμένο. Εάν το μπλέντερ σας καπνίζει όταν το χρησιμοποιείτε για να πολτοποιήσετε φρούτα, είναι καιρός να το αντικαταστήσετε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να απαλλαγείτε από παλιά και φθαρμένα ηλεκτρικά είδη:

  • Μπορεί να είναι επικίνδυνα. Τα παλιά ηλεκτρικά είδη μπορεί να έχουν φθορές ή να έχουν χαλάσει, καθιστώντας τα επικίνδυνα στη χρήση.
  • Μπορεί να μην λειτουργούν σωστά. Τα παλιά ηλεκτρικά είδη μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρά για να επεξεργαστούν τα υλικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  • Μπορεί να μην είναι αποδοτικά. Τα παλιά ηλεκτρικά είδη μπορεί να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από τα νέα, αυξάνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

albanian police
Θρίλερ στην Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του
Η αστυνομία της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι εντοπίστηκε στο σπίτι του στο χωριό Μποντρις από τους γείτονές τους, οι οποίοι ειδοποίησαν τις...
Θρίλερ στην Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του
Βραβεία μαθητών
Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: «Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές
Ποιοι μαθητές πήραν το χρυσό, το αργυρό και τα χάλκινα μετάλλια στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα
Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: «Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές