χαρης δουκας
Νταηλίκι της κυβέρνησης λίγες ημέρες πριν την αλλαγή σκυτάλης στο δήμο της Αθήνας

Σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου και μάλιστα στα μουλωχτά προχώρησε η κυβέρνηση, καταθέτοντας μέσα στη νύχτα τροπολογία με την οποία αλλάζουν τα πάντα στην εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας» που είχε συσταθεί από τον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων.

Ειδικότερα η τροπολογία προβλέπει αλλαγή της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» πετώντας, ουσιαστικά, έξω τον δήμαρχο Αθηναίων και τους εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου. Ο έλεγχος περνάει εξολοκλήρου στην κυβέρνηση, καθώς, ο διορισμός του διευθύνοντος συμβούλου και τω μελών του ΔΣ θα γίνεται μέσω κοινής υπουργικής απόφασης των εποπτευόντων υπουργών, ενώ δεν προβλέπεται εκπροσώπηση από τον δήμο Αθηναίων.

Χάρης Δούκας: «Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη τροπολογία για την "Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε»

"Η σκανδαλώδης τροπολογία δεν πρέπει να περάσει.

Η εταιρία του Δήμου Αθηναίων "Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.", που έτρεξε τον "μεγάλο περίπατο" της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα ...έργα, αλλάζει χέρια "νύχτα".

Περνάει εξ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση.

Μέχρι τώρα, ο Δήμος της Αθήνας ορίζει ως Πρόεδρο της τον εκάστοτε Δήμαρχο Αθηναίων και η εκπροσώπηση του Δήμου είναι 7 από τα 11 μέλη στο ΔΣ (3 εκ των οποίων από την παράταξη του), ενώ ο Δήμαρχος υποδεικνύει και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Με τη χθεσινή νυχτερινή τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση πετάει έξω από το ΔΣ τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο.

Σημειώνεται ότι στην αρχική μορφή του ο ν. 4539/2018 δεν προέβλεπε ότι πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων. Προστέθηκε με νόμο της ΝΔ (άρθρο 59 ν. 4663/2020). Ο λόγος νομίζω είναι προφανής. Όπως και ο λόγος που καταργείται τώρα που άλλαξε η δημοτική αρχή.

Πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας, που δεν πρέπει να περάσει.

Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να  εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης .

Είναι προφανές επίσης πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία αυτή και στα πεπραγμένα της.

Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία".

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εβελινα
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές
Η Εβελίνα Αδάμου ξεχώρισε ανάμεσα σε 250 υποψηφίους και θα φοιτήσει στο UWC USA με στόχο μια παγκόσμια εκπαιδευτική εμπειρία
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές
δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ – Ρευστό το πολιτικό σκηνικό
Απώλειες για το κυβερνών κόμμα, άνοδος της αντιπολίτευσης και έντονη ανησυχία των πολιτών για ακρίβεια και οικονομία
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ – Ρευστό το πολιτικό σκηνικό
μπατιστατου
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέα θητεία για την Πρύτανη Άννα Κ. Μπατιστάτου
Νέα θητεία για την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια Άννα Κ. Μπατιστάτου, μετά από ομόφωνη εκλογή από το Συμβούλιο Διοίκησης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέα θητεία για την Πρύτανη Άννα Κ. Μπατιστάτου