Διαφωνία μεταξύ των κτηνιάτρων για το εάν βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο ο Όλιβερ
Απαντήσεις για το τι τελικά συνέβη ζητά ο κόσμος

Νέα στοιχεία για την τραγική υπόθεση της κακοποίησης του Όλιβερ στην Αράχωβα προκαλούν σύγχυση. Την ίδια στιγμή υπάρχει διαφωνία μεταξύ των κτηνιάτρων για το εάν το χάσκι βιάστηκε τελικά με αιχμηρό αντικείμενο ή όχι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την υπόθεση που μετέδωσε το Mega, έχει βγει γνωμάτευση από τη διενέργεια νεκροψίας στον άτυχο Όλιβερ.

Ειδικότερα τελευταία γνωμάτευση κτηνιάτρων της περιφέρειας, δεν υπήρχε η χρήση αιχμηρού αντικειμένου για τη βάναυση κακοποίηση του σκύλου.

Όμως η κτηνίατρος η οποία παρέλαβε τον Όλιβερ, σοκαρισμένη από την κακοποίηση του ζώου, είχε διαπιστώσει πως το ζώο είχε κακοποιηθεί και βασανιστεί με αιχμηρό αντικείμενο.

Παράλληλα, στο Twitter έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος αναφορικά με την «ομερτά» και την συγκάλυψη για την ταυτότητα του δράστη, και οι χρήστες παροτρύνουν τον κόσμο να «ακυρώσει» την Αράχωβα και να μην πηγαίνει.

Η κίνηση αυτή «τρεντάρει» στο Twitter ως #cancelArachova.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Αράχωβα

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής (3/12), όταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, του καλοκάγαθου χάσκι όπως λένε στην περιοχή, επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω από την καλά προστατευμένη αυλή, καθώς το χάσκι ήθελε να πάει βόλτα.

Ενώ ο ιδιοκτήτης του περίμενε το σκυλάκι του να επιστρέψει, το χάσκι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τρομερά ανήσυχη η οικογένεια βγήκε στους δρόμους να το αναζητήσει μέχρι τα ξημερώματα, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Τελικά, το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο. Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όλιβερ εντοπίστηκε με δεμένο το στόμα.

Ένα συγκλονιστικό άρθρο από την «Καθημερινή»

Διαβάστε ένα συγκλονιστικό άρθρο της «Καθημερινής» για την κακοποίηση του ζώου:

Ο Ολιβερ είμαστε εμείς

Δέκα ηµέρες έχουν περάσει και τίποτα δεν έχει αλλάξει στη ζωή του. Πηγαίνει στη δουλειά, καλημερίζει τους γνωστούς που συναντά στον δρόμο, «δόξα τω Θεώ, όλα καλά» απαντά όταν τον ρωτούν πώς είναι. Χαίρεται που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Το σπίτι του είναι στολισμένο, η ορεινή κωμόπολη όπου ζει επίσης, πολλοί επισκέπτες θα έρθουν στον τόπο τους τις γιορτές, θα γεμίσουν τα μαγαζιά, θα «κινηθεί» η οικονομία κι όλοι έχουν το χαμόγελο αυτής της προσμονής. Ηδη κανονίζει, με συγγενείς και φίλους, τις γιορτινές μαζώξεις. Τις έχει ανάγκη τέτοιες ανάσες. Θα πάρει δωράκια για τους αγαπημένους του (έτσι, για το καλό), θα φάει οπωσδήποτε ένα μεσημέρι στο σπίτι των γονιών του (η οικογένεια πάνω απ’ όλα), ίσως πάει και στην εκκλησία. Τα βράδια κοιμάται βαθιά κάτω από τα ζεστά του σκεπάσματα.

Δέκα μέρες έχουν περάσει από τη μέρα που αφαίρεσε μια ζωή. Μια ζωή που για εκείνον δεν είχε απολύτως καμία αξία: ενός σκύλου, του Ολιβερ. Τον βασάνισε πρώτα. Του έδεσε το στόμα, του έσπασε με κλωτσιές τα πλευρά και στη συνέχεια τον κακοποίησε σεξουαλικά με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Γελάει με τον σάλο που έχει ξεσηκωθεί σε όλη την Ελλάδα. «Απίστευτα πράγματα, κλαίνε για ένα παλιόσκυλο οι φιλόζωοι», σκέφτεται. Ο ίδιος πάντως πολύ το ευχαριστήθηκε. Αισθάνεται πιο δυνατός έπειτα από αυτό, μια απερίγραπτη ηδονή τον διαπερνά όταν θυμάται το ζώο να σφαδάζει στα χέρια του. Μόλις καταλαγιάσει ο ντόρος, ίσως το επαναλάβει. «Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα», μονολογεί…

Αντί υστερογράφου: Αυτό που συνέβη με το οκτάχρονο δεσποζόμενο χάσκι στην Αράχωβα δεν μπορώ να το αποκωδικοποιήσω, δεν μπορώ να το μεταβολίσω. Η φρίκη με κάνει να ανατριχιάζω ολόκληρη. Εύχομαι μόνο ο δράστης να βρεθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Οχι στα λόγια, να μπει στη φυλακή για πολλά χρόνια. Να εφαρμοστεί, επιτέλους, ο νόμος που αντιμετωπίζει ως κακούργημα την κακοποίηση των ζώων, να σταματήσουμε να ακούμε από δικαστικούς λειτουργούς (και μάλιστα από καθέδρας) «τι να κάνουμε, αυτή είναι η μοίρα των ζώων εδώ και αιώνες», να σπάσει η ομερτά των τοπικών κοινωνιών. Κανένας κάτοικος της Αράχωβας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος όταν ανάμεσά τους κυκλοφορεί ένας ειδεχθής δολοφόνος. Ξεκίνησε από αυτό που θεωρεί ως τον πιο αδύναμο κρίκο, μόλις αισθανθεί αυτοπεποίθηση μήπως στραφεί και σε ανθρώπους; Και ο επόμενος Ολιβερ ίσως είσαι εσύ. Εμείς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εσώρουχα
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
εμβόλιο
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα...
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά