posdep
Η περικοπή επιφέρει σοβαρή μείωση, μέχρι και 40% έως 45% σε ορισμένες περιπτώσεις, στο ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης και το εφάπαξ, τα οποία υπολογίζονται με βάση τα χρόνια υπηρεσίας. 

Η ΠΟΣΔΕΠ δέχτηκε καταγγελίες ότι στις πρόσφατες αποφάσεις απονομής σύνταξης μελών ΔΕΠ που είχαν αρχικά υπηρετήσει ως έκτακτοι, σε θέση Επιστημονικού Συνεργάτη, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα που συνήθως έφτανε ή ξεπερνούσε τα δέκα έτη, ο ΕΦΚΑ σταμάτησε να προσμετρά ως συντάξιμο τον χρόνο αυτό, ενώ το έκανε μέχρι φέτος. Η αλλαγή τακτικής του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδεται σε οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία του. 
Η περικοπή αυτή είναι αυθαίρετη, αβάσιμη και αντίθετη με τις ισχύουσες διατάξεις. Επιφέρει δε σοβαρή μείωση, μέχρι και 40% έως 45% σε ορισμένες περιπτώσεις, στο ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης και το εφάπαξ, τα οποία υπολογίζονται με βάση τα χρόνια υπηρεσίας. 
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια στα μέλη ΔΕΠ που υπηρετούν ή αφυπηρέτησαν.

Η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Προς 
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι - Σπυρίδωνα Γεωργιάδη
Κοινοποίηση:
Υπουργό́ Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη
Υπουργό Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη
Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλη – Πέτρο Σπανάκη
Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου

Θέμα: περικοπή προσμετρητέας υπηρεσίας μελών ΔΕΠ  

Αξιότιμε κ. υπουργέ, 

η ΠΟΣΔΕΠ δέχτηκε καταγγελίες ότι στις πρόσφατες αποφάσεις απονομής σύνταξης μελών ΔΕΠ που είχαν αρχικά υπηρετήσει ως έκτακτοι, σε θέση Επιστημονικού Συνεργάτη, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα που συνήθως έφτανε ή ξεπερνούσε τα δέκα έτη, ο ΕΦΚΑ σταμάτησε να προσμετρά ως συντάξιμο τον χρόνο αυτό, ενώ το έκανε μέχρι φέτος. Η αλλαγή τακτικής του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδεται σε οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία του. 
Η περικοπή αυτή είναι αυθαίρετη, αβάσιμη και αντίθετη με τις ισχύουσες διατάξεις. Επιφέρει δε σοβαρή μείωση, μέχρι και 40% έως 45% σε ορισμένες περιπτώσεις, στο ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης και το εφάπαξ, τα οποία υπολογίζονται με βάση τα χρόνια υπηρεσίας. 
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια στα μέλη ΔΕΠ που υπηρετούν ή αφυπηρέτησαν. Η αντιμετώπισή του, με κατάλληλες οδηγίες και άμεση διόρθωση των πράξεων που έχουν ήδη εκδοθεί χωρίς να προσμετρούν ολόκληρο τον χρόνο υπηρεσίας, επείγει. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και για την ενημέρωσή μας σχετικά. 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Σεϊμένης
Καθηγητής        

Ο Γραμματέας
Γιώργος Λιτσαρδάκης
Καθηγητής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεύμα
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό
Επιστήμονες στο τμήμα έρευνας του μεταβολισμού του Ινστιτούτου Max Planck, έδειξαν σε πειράματα σε ποντίκια ότι οι προσαρμογές στα μιτοχόνδρια του...
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό