εργαζομενος
Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο Έλληνας εργάζεται περισσότερο σε σχέση με τον μέσο όρο

Από τους εργαζομένους που δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες, καθώς ξεπερνούν κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο είτε είναι μισθωτοί είτε αυτοαπασχολούμενοι.

Όπως προκύπτει από μία έρευνα του γαλλικού Ινστιτούτου Rexecode ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος απασχολείται σχεδόν 2.000 ώρες το χρόνο έναντι 1.792 ωρών που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Όπως φαίνεται με βάση τα στοιχεία της έρευνας του γαλλικού ινστιτούτου η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα ανάμεσα στις 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 28 που περιλαμβάνονται στην έρευνα μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο μέσος πραγματικός ετήσιος χρόνος εργασίας για τους μισθωτούς είτε πλήρους είτε μερικής απασχόλησης είναι αρκετά μεγαλύτερος από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Έλληνες μισθωτοί πλήρους απασχόλησης δουλεύουν 1.943 ώρες τον χρόνο, ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είμαι στις 1.792 ώρες. Την Ελλάδα ξεπερνάει μόνο η Ρουμανία, οι εργαζόμενοι της οποίας απασχολούνται 2.043 ώρες, ακολουθεί η Βουλγαρία με 1.998 ώρες και τρίτη είναι η χώρα μας.

Ο μέσος ετήσιος πραγματικός χρόνος εργασίας των αυτοαπασχολούμενων στην Ελλάδα είναι ο υψηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κάτω από 1.600 ώρες τον χρόνο δουλεύουν οι Ολλανδοί, οι Δανοί, οι Φινλανδοί, οι Σουηδοί, οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζεται και στον μέσο ετήσιο πραγματικό χρόνο εργασίας στους μισθωτούς μερικής απασχόλησης καθώς η Ελλάδα πάλι βρίσκεται στην τρίτη θέση και εκ νέου πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς φτάνει τις 1.049 ώρες δηλαδή σχεδόν 100 ώρες πάνω από τον μέσο όρο των 952 ωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ιταλία έχει τα πρωτεία στη συγκεκριμένη κατηγορία, έπεται η Ρουμανία επίσης με περισσότερες από 1.070 ώρες και ακολουθεί η χώρα μας και η Πολωνία με σχεδόν 1.050 ώρες.

Πρωτιά στις ώρες εργασίας των αυτοαπασχολούμενων η Ελλάδα

Ο μέσος ετήσιος πραγματικός χρόνος εργασίας των αυτοαπασχολούμενων στην Ελλάδα είναι ο υψηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς εργάζονται 2.377 ώρες πολύ πάνω από την Ιρλανδία που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 2.298 ώρες και με τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό όρο να μην υπερβαίνει τις 2.200 ώρες εργασίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ: Τι δείχνει Μελέτη του Χάρβαρντ για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα