portogalia
Τα 10 πιο εξωφρενικά μέσα μαζικής μεταφοράς στον κόσμο

Για να μετακινηθείτε σε μια νέα πόλη όπως οι ντόπιοι, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ωστόσο, σε ορισμένα μέρη του κόσμου, το να «πετάς», να γλιστράς ή να σε τραβάνε ζώα είναι καθημερινό φαινόμενο.

Από ατρόμητες διαδρομές με το μπαμπού τρενάκι στην Καμπότζη, μέχρι συναρπαστικές «κρουζιέρες» στα αρχαία νερά της λίμνης Τιτικάκα με βάρκες από καλάμια totora, αυτά είναι μερικά από τα πιο εκπληκτικά μέσα μαζικής μεταφοράς στον κόσμο που όχι μόνο μεταφέρουν αποτελεσματικά τους ταξιδιώτες στον προορισμό τους, αλλά μετατρέπουν κάθε ταξίδι σε περιπέτεια.

Αμφίβια λεωφορεία, Ευρώπη

Tο πλωτό λεωφορείο RiverRide, εδώ και χρόνια ξεναγεί τους τουρίστες στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και μπορεί άνετα να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Επίσης, αντίστοιχα λεωφορεία υπάρχουν και στην Ολλανδία και αποτελούν ένα αποτελεσματικό τρόπος μετακίνησης. Μπορούν να μεταφέρουν έως και 50 επιβάτες και κινούνται με ταχύτητα 97 km/h στο δρόμο και 6,5 κόμβους στο νερό.

Μπαμπού τρενάκι, Καμπότζη

cocotaxi

Στην καρδιά της Καμπότζης, ο βροντερός ήχος των τροχών πάνω στις ανώμαλες ράγες προαναγγέλλει την άφιξη του τρένου από μπαμπού, γνωστού στην περιοχή ως nori. Οι ταξιδιώτες κάθονται σε ένα υποτυπώδες «τρένο» από μπαμπού που είναι ουσιαστικά μια πλατφόρμα που κινείται από έναν κινητήρα που τροφοδοτείται από μια ηλεκτρική γεννήτρια, γλιστρώντας μόλις λίγα εκατοστά πάνω από τις γραμμές του τρένου με ταχύτητα έως και 40 km/h.

Eναέριος σιδηρόδρομος, Βούπερταλ, Γερμανία

Δεν πρόκειται για τον Upside Down κόσμο από το Stranger Things, αλλά για το μέσο μεταφοράς που χρησιμοποιούν καθημερινά περισσότεροι από 85.000 άνθρωποι στη Γερμανία. Αυτός ο εναέριος σιδηρόδρομος στο Βούπερταλ ξεκίνησε το 1901 με το όνομα Shwebebahn, όπως είναι γνωστό στα γερμανικά. Κρέμεται από πυλώνες, 12 μέτρα πάνω από το έδαφος. Τα βαγόνια του σε κάνουν να νιώθεις ότι «πετάς» πάνω από δρόμους, ποτάμια και άλλα εμπόδια, ενώ οι επιβάτες του απολαμβάνουν τη μοναδική θέα.

Cocotaxi, Κούβα

cocotaxi

Χαριτωμένα, κίτρινα και σε σχήμα καρύδας. Έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος τα ταξί της Κούβας. Πιο γρήγορα, αλλά και πιο οικονομικά από τα κανονικά ταξί, αποτελούν μια αξιαγάπητη εκδοχή των ταξί με ποδήλατα. Ιδιαίτερα δημοφιλή στους τουρίστες, είναι συνηθισμένα στους δρόμους της Αβάνας και του Βαραδέρο και είναι ιδανικά για μια γρήγορη περιήγηση στις πόλεις.

Βάρκες από καλάμια Totora, Περού

peru

Στις πλούσιες πολιτιστικές εμπειρίες του Περού προστίθενται και τα «caballitos de totora», όπως ονομάζονται, στη λίμνη Τιτικάκα. Τα βαρκάκια της λίμνης Τιτικάκα, φτιαγμένα από καλάμια totora που φυτρώνουν κατά μήκος των ακτών, χρησιμοποιούνται τόσο από ντόπιους όσο και τουρίστες.

Monte Toboggan, Πορτογαλία

portogalia

Μπορείτε να ζήσετε τη δική σας γρήγορη και ξέφρενη εμπειρία, κατεβαίνοντας από το Μόντε μέσα από τα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια προς το Φουντσάλ. Ωστόσο, αυτό είναι καλύτερο να γίνει με ένα ψάθινο έλκηθρο δύο ατόμων και όχι με κάποιο σπορ αυτοκίνητο. Αυτά τα έλκηθρα οδηγούνται από δύο άνδρες - παραδοσιακά ντυμένους με λευκά βαμβακερά παντελόνια, πουκάμισο και ψάθινο καπέλο - οι οποίοι χρησιμοποιούν τα παπούτσια τους με λαστιχένιες σόλες ως φρένα. Όταν δημιουργήθηκαν τον 19ο αιώνα, ήταν αρχικά ένα από τα ταχύτερα και αποτελεσματικότερα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους κατοίκους της περιοχής.

Τρίκυκλο ταξί, Βιετνάμ

vietnam

Αυτά τα τρίκυκλα ταξί χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της γαλλικής αποικιακής περιόδου για τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. Οι επιβάτες κάθονται άνετα μπροστά, ενώ ο οδηγός κάνει πετάλι από πίσω, βολτάροντάς τους στους πολυσύχναστους δρόμους του Βιετνάμ.

Βάρκες coracle, Ινδία

india

Αυτές οι μικρές κυκλικές βάρκες, συχνά κατασκευασμένες από υφαντά υλικά, προσφέρουν μια νέα εμπειρία καθώς γλιστρούν με χάρη κατά μήκος ποταμών και γαλήνιων υδάτων. Συνήθως τα βλέπουμε στη Νότια Ινδία, όμως αυτά τα σκάφη σε σχήμα καλαθιού χρησιμοποιούνται επίσης και στο Βιετνάμ, την Ιρλανδία και την Ουαλία και αποτελούν θεμελιώδες μέρος της ναυτικής κληρονομιάς.

Στολισμένα τρίκυκλα, Μαλαισία

malaisia

Στη Μαλαισία, τα τρίκυκλα προσφέρουν έναν αντισυμβατικό και ιδιαίτερο τρόπο για να εξερευνήσετε την πόλη. Αυτά τα ζωηρά τρίτροχα έχουν επιβιώσει από τη φθίνουσα παρουσία των τρίκυκλων με πεντάλ σε όλη την Ασία χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι αναβαθμισμένες εκδόσεις τους έχουν γίνει αγαπημένες στο Instagram. Είναι πλήρως στολισμένα με φώτα νέον, διακοσμημένα με σχέδια και με μουσική που ακούγεται από στερεοφωνικά ηχεία. Τίποτα λιγότερο από μια ντίσκο σε τρεις ρόδες με λίγα λόγια.

Ice Angel, Ουισκόνσιν, ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα πλοία συνδέουν τα νησιά Apostle του Ουισκόνσιν με την ηπειρωτική χώρα. Το χειμώνα, όμως, χρησιμεύει ως σύνδεση ένας αυτοκινητόδρομος από πάγο μήκους μόλις τριών χιλιομέτρων. Αρχικά σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούνται ως οχήματα διάσωσης, αυτά τα σκάφη είναι το μοναδικό μέσο μεταφοράς που βοηθά τους κατοίκους του νησιού Madeline να μετακινούνται με ασφάλεια κατά τη διάρκεια των ακραίων χειμώνων. Τα Ice Angels είναι κατασκευασμένα για να γλιστρούν άνετα στον πάγο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο