belgium_trips
Ποιες είναι οι πέντε ευρωπαϊκές πόλεις που μπορείτε να επισκεφτείτε με την οικογένειά σας

Ένα ταξίδι με παιδιά στην Ευρώπη είναι πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία. Οι προορισμοί είναι πραγματικά αμέτρητοι.

Εκτός από τις πρωτεύουσες και τους διάσημους προορισμούς, υπάρχουν πολλές μικρότερες και μαγευτικές πόλεις γεμάτες με αξιοθέατα, μουσεία και πολλά σημεία ενδιαφέροντος για όλη την οικογένεια, που αξίζει να ανακαλύψετε. Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε 5 ευρωπαϊκές πόλεις που ίσως δεν είχατε σκεφτεί να επισκεφθείτε με την οικογένεια.

Γένοβα, Ιταλία

Αυτή η πόλη-λιμάνι στην ακτή της Λιγουρίας τα έχει όλα: ηλιόλουστες πλατείες, μνημεία της Unesco, καταπληκτικό φαγητό και πολλά αξιοθέατα για τα παιδιά. Ξεκινήστε με μια βόλτα στο Porto Antico, μια όμορφη και ζωντανή περιοχή γεμάτη αξιοθέατα, ιδανική για χαλαρές βόλτες. Εδώ βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης, καθώς και το εντυπωσιακό Bigo Panoramic, μια καμπίνα που ανεβαίνει κατακόρυφα στα 40 μέτρα προσφέροντας εξαιρετική θέα στη Μεσόγειο.

Οι επισκέπτες του Galata Maritime Museum μπορούν να επιβιβαστούν σε ένα πραγματικό υποβρύχιο, το Nazario Sauro, ενώ οι νεαροί «πειρατές» δεν πρέπει να χάσουν το κοντινό Neptune, αντίγραφο μιας γαλέρας του 17ου αιώνα. Περάστε μια μέρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, εξερευνώντας τα γοητευτικά μικρά σοκάκια με τα παραδοσιακά μαγαζιά και τα εστιατόρια που θυμίζουν κάτι από τον Μεσαίωνα. Μια βόλτα με το Pippo, το τουριστικό τρένο της πόλης, είναι διασκεδαστική για τα μικρά παιδιά. Ανάμεσα στα εντυπωσιακά αξιοθέατα που θα δείτε είναι το Palazzi dei Rolli και ο καθεδρικός ναός Duomo.

Αμβούργο, Γερμανία

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και ένα από τα πιο μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης αποτελεί έναν θαυμάσιο προορισμό για οικογένειες. Οι 2.500 γέφυρες, τα εξαιρετικής αισθητικής κτήρια, οι παλιές αποθήκες που έχουν μετατραπεί σε μουσεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία και γκαλερί, οι λίμνες και τα καταπράσινα πάρκα, θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτή την πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη της Γερμανίας. Η διαμονή στο εμπορικό κέντρο (Mitte) προσφέρει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε πολλά από τα κύρια αξιοθέατα, όπως η λίμνη Aussen-Alster, οι ανακαινισμένες αποθήκες του Speicherstadt και η νέα συνοικία HafenCity.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Διεθνές Ναυτικό Μουσείο Αμβούργου, αλλά και το Miniatur Wunderland, ένα πρωτότυπο μουσείο γεμάτο μινιατούρες, το οποίο διαθέτει την πιο εντυπωσιακή έκθεση μοντελισμού στην Ευρώπη. Επίσης, τα παιδιά θα λατρέψουν το Hamburg DOM, το μεγαλύτερο λούνα παρκ στη βόρεια Γερμανία, το οποίο λειτουργεί 30 ημέρες κάθε καλοκαίρι, χειμώνα και άνοιξη στο Heiligengeistfeld, έναν χώρο εκδηλώσεων ακριβώς δίπλα στο στάδιο St. Pauli.

Χάγη, Ολλανδία

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας είναι ιδανικός προορισμός για να «βυθιστείτε» στην ολλανδική κουλτούρα χωρίς υπερβολικά πλήθη. Η ολλανδική βασιλική οικογένεια ζει εδώ, ενώ στην πόλη βρίσκονται το ολλανδικό κοινοβούλιο και όλες οι ξένες πρεσβείες και τα κυβερνητικά υπουργεία, όπως επίσης το Ανώτατο Δικαστήριο και πολλοί οργανισμοί. Πέρα όμως αυτά, η πόλη είναι γεμάτη από όμορφα αρχοντικά, πάρκα και καταπράσινους δρόμους. Αξίζει να επισκεφθείτε το One Planet, ένα διαδραστικό μουσείο πολιτισμού και επιστήμης, ιδανικό για όλες τις ηλικίες, αλλά και το μουσείο Mauritshuis όπου θα δείτε και το αριστούργημα του Vermeer «Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι».

Ιδανικές επιλογές για όλη την οικογένεια είναι το Madurodam, ένα θεματικό πάρκο γεμάτο με με μινιατούρες και πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, αλλά και το Duinrell, ένα λούνα παρκ και ένα υδάτινο πάρκο στο Wassenaar, που είναι εύκολα προσβάσιμο με το τραμ από το κέντρο της πόλης. Κανένα ταξίδι στη Χάγη δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια επίσκεψη στο Scheveningen, τη γοητευτική παραθαλάσσια περιοχή της πόλης. Το Legoland Discovery Center και η προβλήτα με την τεράστια ρόδα πάνω από τη θάλασσα είναι μερικά από τα higlights της περιοχής.

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας είναι μια μικρή πόλη (από τις μικρότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης) με ιδιαίτερη γοητεία και χαλαρούς ρυθμούς, ιδανική για οικογένειες που θέλουν να ξεφύγουν από τη βαβούρα των μεγάλων πόλεων. Η Λιουμπλιάνα έχει ξεχωριστή αρχιτεκτονική, μια μαγευτική παλιά πόλη και ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων. Πρόκειται για μια καταπράσινη πόλη με αμέτρητες γωνιές πρασίνου, ακόμη και στην καρδιά του κέντρου. Το μεγαλύτερο και ομορφότερο πάρκο της πόλης, το Tivoli, αποτελεί αγαπημένο μέρος των ντόπιων για αναψυχή και για περίπατο, μόλις 10 λεπτά από το κέντρο.

Διασχίζοντας την περίτεχνη Tromostovje (Τριπλή Γέφυρα) θα περάσετε στην απέναντι όχθη όπου στέκει επιβλητικό το μεσαιωνικό κάστρο (Ljubljanski Grad) σε έναν καταπράσινο λόφο. Είναι το πιο εμβληματικό αξιοθέατο της Λιουμπλιάνα. Από τον 11ο αιώνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης, ενώ η σημερινή του μορφή χρονολογείται από το 1511. Περπατήστε (ή πάρτε το τελεφερίκ) ως τον πύργο-παρατηρητήριο για απολαύσετε την καλύτερη πανοραμική θέα στην πόλη.

Μπριζ, Βέλγιο

Σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Μπριζ είναι μια πόλη που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από μεσαιωνικό παραμύθι. Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν και «Βενετία του Βορρά». Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της παραμένει ανέπαφη και το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Με υπέροχα κανάλια και γραφικές γέφυρες, πέτρινα καλντερίμια, πανύψηλους καθεδρικούς, χρωματιστά σπιτάκια και καρτποσταλικές λίμνες, αυτό το μικρό σύμπαν στη Δυτική Φλάνδρα θα μαγέψει όλη την οικογένεια. Τα παιδιά θα λατρέψουν τις υπέροχες σοκολάτες, τις βάφλες και τις τηγανητές πατάτες. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Choco-Story Chocolate Museum, αλλά και το πρωτότυπο Frietmuseum που είναι αφιερωμένο στις βελγικές τηγανητές πατάτες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

leipsoi
Οι Λειψοί «ραπάρουν» και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα
Ο ράπερ «Μιχαλάρας» μαζί με τον δήμαρχο Λειψών Φώτη Μάγγο ένωσαν τις φωνές τους σε ένα ιδιαίτερο μουσικό τραγούδι με τίτλο «Έλα μαζί μου στους...
Οι Λειψοί «ραπάρουν» και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα