αυτοκινητο
Δείτε ποια οχήματα μπορείτε να οδηγήσετε με το δίπλωμα οδήγησης

Από 17 χρονών μπορούν να οδηγούν οι νέοι παρουσιά πάντα και ενός ενήλικα ενώ με βάση την ισχύουσα νομοθεσία με το δίπλωμα οδήγησης μπορεί κάποιος να οδηγεί και μηχανή μέχρι 125 cc εφόσον έχει συμπληρώσει το 27ο έτος της ηλικίας του.

Οι νέοι μπορούν να οδηγούν νόμιμα από τα 17 έτη τους (με συνοδό για συνοδηγό), ενώ οι κάτοχοι αδειών οδήγησης μπορούν υπό προϋποθέσεις να οδηγούν μοτοσυκλέτες.

Η πλειοψηφία των οδηγών έχει δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας Β. Η συγκεκριμένη κατηγορία προϋποθέτει ο οδηγός να είναι άνω των 18 ετών ή από 17 ετών με συνοδό, και αφορά αυτοκίνητα με μέγιστο βάρος τους 3μιση τόνους και 9 θέσεις, μαζί με τον οδηγό.

Επιπλέον, επιτρέπεται να συνδυάζεται με ρυμουλκούμενο, του οποίου το μέγιστο βάρος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 750 κιλά, και φυσικά ο συνδυασμός των δύο δεν ξεπερνά τους 3μιση τόνους.

Παράλληλα, επιτρέπεται η οδήγηση τετράκυκλων με μέγιστο βάρος τα 450 κιλά για μεταφορά επιβατών ή μέγιστο βάρος 600 κιλών για την μεταφορά εμπορευμάτων.

Το δίπλωμα Β κατηγορίας μας επιτρέπει ακόμα, εφόσον το έχουμε στην κατοχή μας τέσσερα έτη και έχουμε συμπληρώσει το 27ο έτος της ηλικίας μας, να οδηγούμε μοτοσυκλέτα μέγιστου κυβισμού 125 κ.εκ., μέγιστης ισχύος 15 ίππων, ή τρίκυκλο με ισχύ που δεν υπερβαίνει τους 20 ίππους.

Σε περίπτωση που έχουμε το δίπλωμα Β κατηγορίας στην κατοχή μας περισσότερα από έξι έτη και έχουμε συμπληρώσει το 27ο έτος της ηλικίας μας, τότε μπορούμε να οδηγούμε ελαφρύ δίκυκλο, τρίκυκλο ή τετράκυκλο όχημα με έως δύο θέσεις (μαζί με τον οδηγό), κυβισμό έως 50 κ.εκ. και μέγιστη ταχύτητα οχήματος 45 χλμ./ώρα.

Όταν μάλιστα πραγματοποιήσουμε και πρακτική εκπαίδευση τουλάχιστον πέντε μαθημάτων, τότε μπορούμε με το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου να οδηγήσουμε μοτοσυκλέτες κατηγορίας A2 με μέγιστη ισχύ τους 47,6 ίππους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foitites.jpg
Η «μεταρρύθμιση» των «εκπαιδευτικών συμφωνιών» με αλλοδαπά πανεπιστήμια
Η κυβερνητική “μεταρρύθμιση” κινείται στη λάθος κατεύθυνση, αυτή του ιδιωτικού οφέλους σε βάρος του δημοσίου
Η «μεταρρύθμιση» των «εκπαιδευτικών συμφωνιών» με αλλοδαπά πανεπιστήμια
mathimatika.jpg
Ανακοίνωση των Προέδρων των Μαθηματικών Τμημάτων για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘΑ
«Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση περί ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων ή παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, η οποία βασίζεται σε...
Ανακοίνωση των Προέδρων των Μαθηματικών Τμημάτων για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘΑ
olme.jpg
Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: Μετά τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια η ΟΛΜΕ αποφασίζει την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής
Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για Γ.Σ. 6-8/03 και Γ.Σ. Προέδρων 9/03 με εισήγηση του Δ.Σ. για επαναπροκήρυξη της ΑΑ από ΟΛΜΕ.
Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: Μετά τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια η ΟΛΜΕ αποφασίζει την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής