skilaki_skilos
Τα φάρμακα μακροζωίας για τους σκύλους δεν είναι όπως φαίνεται τόσο μακριά

Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες κάνουν έρευνες για φάρμακα που θα μπορούσαν να παρατείνουν τη ζωή των σκύλων. Την Τρίτη (28/11), η εταιρεία βιοτεχνολογίας Loyal ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά στην κυκλοφορία ενός τέτοιου φαρμάκου στην αγορά.

«Τα δεδομένα που παρέχετε είναι επαρκή για να δείξουν ότι υπάρχει εύλογη προσδοκία αποτελεσματικότητας», ενημέρωσε την εταιρεία, ένας αξιωματούχος της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων σε πρόσφατη επιστολή του, αντίγραφο της οποίας διαθέτουν οι New York Times.

Αυτό σημαίνει ότι το φάρμακο, το οποίο η Loyal αρνήθηκε να προσδιορίσει για λόγους προστασίας της ιδιοκτησίας της και των εμπορικών δικαιωμάτων, πληροί μία από τις προϋποθέσεις για «διευρυμένη έγκριση υπό όρους», κάτι που αποτελεί μια διαδικασία ταχείας έγκρισης σχετικά με τα φάρμακα για ζώα. Το φάρμακο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και η F.D.A. πρέπει ακόμη να εξετάσει τα δεδομένα ασφάλειας και παρασκευής από πλευράς της εταιρείας.

Αλλά η έγκριση υπό όρους, την οποία η Loyal ελπίζει να λάβει το 2026, θα επιτρέψει στην εταιρεία να ξεκινήσει την εμπορία του φαρμάκου για την παράταση της ζωής των σκύλων, ακόμη και πριν ολοκληρωθεί μια ευρεία κλινική δοκιμή. «Θα επιδιώξουμε την παράτασης της υγιούς ζωής κατά τουλάχιστον ένα έτος», δήλωσε η Σελίν Χαλίουα, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Loyal.

Το κατά πόσον το φάρμακο θα εκπληρώσει πραγματικά αυτή την υπόσχεση είναι άγνωστο. Αν και μια μικρή μελέτη δείχνει ότι το LOY - 001 μπορεί να αμβλύνει τις μεταβολικές αλλαγές, που σχετίζονται με τη γήρανση, η Loyal δεν έχει ακόμη αποδείξει ότι παρατείνει τη ζωή των σκύλων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστήμιο ιωαννίνων
Ενίσχυση συνεργασίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την έρευνα και την καινοτομία
«Η στήριξη της νέας γενιάς ερευνητών αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και η συνεργασία με το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. ανοίγει σημαντικές προοπτικές προς αυτή την...
Ενίσχυση συνεργασίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την έρευνα και την καινοτομία
πυραυλοι
Ιστορική στιγμή: Εκτοξεύτηκαν οι πρώτοι ελληνικοί νανοδορυφόροι «ERMIS» που κατασκευάστηκαν στο Τμήμα Αεροδιαστημικής του ΕΚΠΑ
Ιστορική ημέρα για το Πανεπιστήμιο Αθηνών: Εκδήλωση για την ίδρυση και λειτουργία του Παραρτήματος στην Κύπρο
Ιστορική στιγμή: Εκτοξεύτηκαν οι πρώτοι ελληνικοί νανοδορυφόροι «ERMIS» που κατασκευάστηκαν στο Τμήμα Αεροδιαστημικής του ΕΚΠΑ