beagle-dog
Η εκπαίδευση του σκύλου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα

Τα σκυλιά είναι αρκετά υπάκουα κατοικίδια, αλλά κάτι τέτοιο προϋποθέτει και σωστή εκπαίδευση.

Αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες που αγχώνονται για το πώς θα καταφέρουν να διδάξουν στο σκύλο τους να ακούει στο όνομά του.

Τι να προσέξετε

Η σωστή προετοιμασία φέρνει αποτελέσματα

Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε την εκπαίδευση σε ένα ήσυχο και ήρεμο μέρος, όπως, για παράδειγμα, το σαλόνι σας – χωρίς περισπασμούς, διακοπές ή πειρασμούς – και όταν τόσο εσείς όσο και ο σκύλος σας είστε χαρούμενοι και χαλαροί. Έτσι θα είστε και οι δύο σε θέση να συγκεντρωθείτε και να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα πρέπει επίσης να έχετε έτοιμη την ανταμοιβή για τον σκύλο σας και αυτή θα πρέπει να είναι κάτι που πραγματικά απολαμβάνει, όπως μια λιχουδιά, κομμένη σε μικρά κομμάτια.

Επιβραβεύστε τον σκύλο σας για την προσοχή που σας δίνει

Παρακολουθήστε απλά τον σκύλο σας καθώς κάνει τα δικά του, είτε γενικώς χαζεύει, είτε κοιμάται είτε παίζει. Κάθε φορά που σας κοιτάζει, δώστε του αμέσως μια λιχουδιά- το ίδιο φυσικά και κάθε φορά κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας. Το να μάθετε τον σκύλο σας να εστιάζει σε εσάς είναι απαραίτητο. Έτσι θα είστε πιο σίγουροι ότι θα τα καταφέρει στην εκπαίδευση άλλων εντολών.

Δοκιμάστε να εξασκηθείτε και κάπου αλλού

Συνεχίστε την εκπαίδευση στον κήπο σας ή την αυλή, αν έχετε, ή σε άλλο οικείο εξωτερικό χώρο με τον σκύλο σας να είναι δεμένος με το λουρί του. Μείνετε ακίνητοι, ήσυχοι και ήρεμοι την ώρα που ο σκύλος σας κοιτάζει γύρω του και ασχολείται με διάφορα. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο για αυτόν να σας δώσει προσοχή επειδή υπάρχουν περισσότεροι περισπασμοί. Να είστε υπομονετικοί και να κάνετε το να σας κοιτάζει να αξίζει τον κόπο δίνοντάς του μια νόστιμη λιχουδιά μόλις το κάνει.

Φωνάξτε τον με το όνομά του

Τώρα που ο σκύλος σας καταλαβαίνει ότι το να σας κοιτάζει είναι κάτι καλό, μπορείτε να αρχίσετε να ζητάτε την προσοχή του χρησιμοποιώντας πλέον το όνομά του. Πείτε το όνομά του και όταν σας κοιτάξει, κυλήστε ή πετάξτε μια λιχουδιά στο πλάι για να την κυνηγήσει και να τη φάει. Μόλις τελειώσει με τη λιχουδιά, επαναλάβετε λέγοντας ξανά το όνομά του και κυλήστε μια λιχουδιά στην άλλη πλευρά.

Συνεχίστε να κάνετε το ίδιο

Πετάξτε τις λιχουδιές προς διάφορες κατευθύνσεις γύρω σας, κάποιες μακριά, κάποιες κοντά, προς τα αριστερά, προς τα δεξιά, πίσω σας ή μπροστά σας. Έτσι, ο σκύλος χρειάζεται να μαντεύει πού θα πετάξετε τις λιχουδιές και για αυτό θα πρέπει να σας κοιτάζει προσεκτικά.

Εξασκηθείτε σε διαφορετικά μέρη

Ο σκύλος σας μπορεί να δυσκολευτεί να εξασκηθεί σε μέρη με περισσότερη κίνηση και περισπασμούς. Σε αυτές τις περιοχές μπορεί να χρειαστείτε μια επιπλέον γευστική λιχουδιά για να ανταμείψετε τις προσπάθειές του. Μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψετε στα βασικά όταν κάνετε εξάσκηση σε ένα εντελώς νέο μέρος, καθώς ο σκύλος σας είναι πιθανό να αποσπάται από τα νέα πράγματα, τους ήχους και τις μυρωδιές. Σύντομα θα περάσει ξανά από τα όλα τα στάδια, φτάνοντας σε αυτό, αρκεί να είστε ήρεμοι, σαφείς και συνεπείς.

Τι να κάνετε αν ο σκύλος σας σας αγνοεί

Αν ο σκύλος σας δεν ανταποκρίνεται στο όνομά του, μην το λέτε επανειλημμένα. Αυτό μπορεί να τον μπερδέψει ή να τον μάθει να αγνοεί το όνομά τους εντελώς. Προσπαθήστε να είστε λίγο πιο ζωηροί και ενθουσιασμένοι, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να μπερδευτεί ή να ανησυχήσει με τον τρόπο που το λέτε. Προσπαθήστε να απομακρυνθείτε λίγο περισσότερο από αυτόν για να τον ενθαρρύνετε να δει πού πηγαίνετε. Πάντα να τον επιβραβεύετε όταν σας κοιτάζει.

Πηγή: topetmou.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εσώρουχα
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
εμβόλιο
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα...
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά