μουσείο Ακρόπολης
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ/INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι απάντηση έδωσε το Μουσείο της Ακρόπολης προς τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ

Απάντηση έδωσε το Μουσείο Ακρόπολης και ο Γενικός Διευθυντής του, Καθ. Νικολάου Χρ. Σταμπολίδης, με αφορμή την πρόσφατη ακύρωση από τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα τέχνης»

«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων», αναφέρει χαρακτηριστικά η σημερινή (30/11) ανακοίνωση του μουσείου.

«Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δημιουργώντας παγκόσμιο θόρυβο, δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα. Και ακόμα δεν κατόρθωσε να διαταράξει τη σειρά με τις αρχές και τις αξίες των εξαιρετικών σχέσεων δύο χωρών και των λαών τους, καθώς επίσης την Απόφαση του 2021, του Παγκόσμιου Οργανισμού, της UNESCO, με την οποία αναγνωρίζεται ότι το ζήτημα της διεκδίκησης, της επιστροφής και επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, του συμβόλου της αρμονίας, της αισθητικής και της Δημοκρατίας, είναι ορθό, δίκαιο και διακυβερνητικό, καλώντας τις δύο Κυβερνήσεις να το λύσουν, σύμφωνα με τα επιχειρήματα, τα δεδομένα και την παγκόσμια βούληση στον 21ο αιώνα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βουλή
Βουλή: Σήμερα η συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις και τη μοριοδότηση σπουδαστών της ΑΣΠΑΙΤΕ στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ
Στη Βουλή οι εργαζόμενοι του ΕΑΠ και η μοριοδότηση των σπουδαστών της ΑΣΠΑΙΤΕ στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ
Βουλή: Σήμερα η συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις και τη μοριοδότηση σπουδαστών της ΑΣΠΑΙΤΕ στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ
Πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026 ΓΕΛ: Τα θέματα και οι απαντήσεις στην Ιστορία, τη Φυσική και την Οικονομία
Πανελλαδικές 2026: Το alfavita.gr θα παρουσιάσει και σήμερα όπως κάθε μέρα πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλήνιες 2026 ΓΕΛ: Τα θέματα και οι απαντήσεις στην Ιστορία, τη Φυσική και την Οικονομία