δικαστήριο
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/INTIME NEWS
51χρονος κατηγορείται για παρενόχληση ανηλίκου

51χρονος κατηγορείται ότι είχε κλείσει ραντεβού σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ανήλικο μαθητή τον οποίο παρενοχλούσε στέλνοντάς του μηνύματα μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κατηγορούμενος θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δωδεκανήσου.

Η πρώτη απόφαση

Ο 51χρονος έχει ήδη καταδικαστεί, στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019, από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου (πρωτόδικο δικαστήριο) για προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους, σε φυλάκιση 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους, ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο 300 ημερησίων μονάδων προς 5 ευρώ την ημέρα (δηλαδή 1.500 ευρώ).

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, κατά της απόφασης αυτής, ο 51χρονος είχε ασκήσει έφεση, η οποία προσδιορίστηκε και εξετάστηκε τον Φεβρουάριο του 2023 από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δωδεκανήσου, και καθώς ουδείς εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Ως εκ τούτου ο 51χρονος διατήρησε την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί και καθώς εκκρεμούσε η καταδίκη του, στις 19 Ιουνίου 2023 εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Ο ίδιος κίνησε τις νόμιμες διαδικασίες ώστε η υπόθεσή του να εκδικαστεί εκ νέου από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δωδεκανήσου, κάτι που έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 51χρονος φέρεται ότι από το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου του 2019 και για ενάμιση μήνα συνομιλούσε μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης με ένα ανήλικο αγόρι, ηλικίας τότε 13 ετών, προτείνοντάς του να το συναντήσει με σκοπό να ενεργήσει γενετήσια πράξη μαζί του.

Μάλιστα στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 ο πατέρας του ανήλικου προσποιούμενος τον γιο του, συνομίλησε με τον 51χρονο και έκλεισαν ραντεβού σε καφετέρια της Ρόδου όπου εκεί μόλις τον συνάντησε τον ξυλοκόπησε.

Απολογούμενος στο πρωτόδικο (Αυτόφωρο) δικαστήριο ο 51χρονος είχε πει ότι μόνο συνομιλούσε με τον ανήλικο διότι νόμιζε ότι είχε κάποιο πρόβλημα και ήθελε να τον βοηθήσει, ότι δεν γνώριζε τι τάξη πήγαινε και πως δεν ήθελε να του κάνει κακό γι’ αυτό και το ραντεβού κλείστηκε σε καφετέρια και όχι οπουδήποτε αλλού. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι νιώθει έλξη για τα ανήλικα και πως είχε ζητήσει και επιστημονική βοήθεια γι’ αυτό.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρουαζιεροπλοιο
Έλληνας ανάμεσα στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου με τους νεκρούς από χανταϊό
Oι αρχές διερευνούν πιθανή σύνδεση με τον ιό hantavirus και συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις για την ασφάλεια επιβατών και πληρώματος
Έλληνας ανάμεσα στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου με τους νεκρούς από χανταϊό
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ - ΗΠΑ
Στο χείλος της σύγκρουσης: Απειλές Ντόναλντ Τραμπ και φόβοι για άμεση επίθεση κατά του Ιράν
Εύθραυστη εκεχειρία, στρατιωτική κινητοποίηση και χτυπήματα σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανεβάζουν επικίνδυνα την ένταση στη Μέση Ανατολή
Στο χείλος της σύγκρουσης: Απειλές Ντόναλντ Τραμπ και φόβοι για άμεση επίθεση κατά του Ιράν
απάτη
Ψεύτικα πρόστιμα για ταχύτητα: Προειδοποίηση της Ελληνική Αστυνομία για νέα απάτη μέσω SMS
Επιτήδειοι παριστάνουν την Τροχαία και «παγιδεύουν» πολίτες με μηνύματα-δόλωμα για την υποκλοπή προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων
Ψεύτικα πρόστιμα για ταχύτητα: Προειδοποίηση της Ελληνική Αστυνομία για νέα απάτη μέσω SMS
μητσοτακης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»
Τεχνητή νοημοσύνη, ισότητα ευκαιριών, βιωσιμότητα και ψυχική υγεία στο επίκεντρο της ομιλίας για τον νέο ρόλο της εκπαίδευσης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»