ασκι
Με ανάρτησή του στα social media ανακοίνωσε την παραίτησή του – «Τίποτα δεν τελείωσε, όλα ξεκινάνε»

Ο Κωστής Καρπόζηλος, με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή των ΑΣΚΙ (Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας).

«Η απόφασή μου να παραιτηθώ είναι προσωπική και υπηρετεί την ανάγκη τα ΑΣΚΙ να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε ένα άλλο σημείο τονίζει, «Φεύγω από την διοίκηση των ΑΣΚΙ, αλλά δεν φεύγω από τα ΑΣΚΙ».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Τίποτα δεν τελείωσε - Όλα ξεκινάνε

Σήμερα έκλεισε ένας σημαντικός κύκλος της ζωής μου. Το Διοικητικό Συμβούλιο των ΑΣΚΙ, των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, αποδέχτηκε την παραίτησή μου. Ανέλαβα τη θέση του Διευθυντή των ΑΣΚΙ τον Ιούνιο του 2016. Ήταν μια απόφαση ζωής, καθώς συνδέθηκε με την οριστική μου επιστροφή στην Ελλάδα. Δεν μετανιώνω για αυτήν.

Στα επτά αυτά χρόνια τα ΑΣΚΙ μου προσέφεραν μια μοναδική δυνατότητα να εργαστώ σε ένα δημιουργικό και παραγωγικό περιβάλλον, να γνωρίσω τις δυσκολίες και την πρόκληση της διοίκησης ενός οργανισμού με πολυσχιδή δράση και σημαντική παρουσία στο δημόσιο χώρο, να δουλέψω μαζί με ανθρώπους από τους οποίους έμαθα και διδάχθηκα πολλά.

Είμαι περήφανος για όσα καταφέραμε. Και η μεγαλύτερη χαρά για όλες και όλους μας ήταν η αίσθηση ότι το έργο μας έβρισκε ανταπόκριση στους χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονταν τα αναγνωστήρια των ΑΣΚΙ και τις ψηφιακές τους συλλογές, που συμμετείχαν στους ιστορικούς περιπάτους και στις δημόσιες εκδηλώσεις μας, που άκουγαν την εβδομαδιαία εκπομπή των ΑΣΚΙ, που στήριζαν με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθειά μας. Η κοινότητα των ΑΣΚΙ μεγάλωσε. Και μαζί της μεγάλωσαν και τα ΑΣΚΙ.

Η απόφασή μου να παραιτηθώ είναι προσωπική και υπηρετεί την ανάγκη τα ΑΣΚΙ να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Βαγγέλη Καραμανωλάκη για τη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, με πιο δύσκολη το θάνατο του αγαπημένου μας Ηλία Νικολακόπουλου, αλλά μέσα από αυτές τις εμπειρίες βάθυνε η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη και η συλλογικότητά μας.

Στα επτά αυτά χρόνια κάναμε πολλά. Και τίποτα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό δίχως την ομάδα των εργαζομένων των ΑΣΚΙ, των ανθρώπων που είναι οι φυσικοί πυκνωτές και δημιουργοί της καθημερινής τους λειτουργίας. Είμαι εξαιρετικά τυχερός. Εργάστηκα δίπλα τους και αυτό ήταν κάτι για το οποίο θα είμαι πάντα ευγνώμων. Ο Μάνος Αυγερίδης, η Ιωάννα Βόγλη, ο Θανάσης Γάλλος, η Πολίνα Ιορδανίδου, η Άντα Κάπολα, ο Στάθης Παυλόπουλος και η Αγγελική Χριστοδούλου ήταν η καθημερινή μου οικογένεια. Μια οικογένεια που υποστήριζε με αυταπάρνηση τα φιλόδοξα σχέδια που καταστρώναμε και την ίδια στιγμή με στήριζε με έναν τρόπο που καταργεί στην πράξη τις τεχνητές ιεραρχίες και τους ανόητους καταμερισμούς. Ο εκδημοκρατισμός της καθημερινής ζωής είναι το πολυτιμότερο εφόδιο που έχουμε για να συνεχίζουμε να είμαστε δημιουργικοί και ανθρώπινοι.

Φεύγω από την διοίκηση των ΑΣΚΙ, αλλά δεν φεύγω από τα ΑΣΚΙ. Παραμένω μέλος του μοναδικού αυτού εγχειρήματος που συνδυάζει την επιστημονική σοβαρότητα, τη δημόσια δράση και την πολιτική αντίληψη για το τι είναι η ιστορία σήμερα και ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω στο έργο του με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Κλείνω με μια αναφορά. Ο ιδρυτής των ΑΣΚΙ, ο Φίλιππος Ηλιού, είχε γράψει ότι τα ΑΣΚΙ θέλουν να είναι ένα αρχείο των «πολλαπλών ρήξεων». Και αυτό προσπάθησα να υπηρετήσω. Να μην περιοριζόμαστε στο αυτονόητο και στα αυτονόητα, να ανανεώνουμε το περιεχόμενο και τα ερωτήματά μας, να αμφισβητούμε τις βεβαιότητές μας που κληροδοτούνται μέσα στο συλλογικό σώμα της Αριστεράς. Μόνο έτσι προχωράμε. Και μπορούμε να συνεχίσουμε να πιστεύουμε, όπως έγραφε ο Βικτορ Σερζ, μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της ήττας ότι «τίποτα δεν τελείωσε. Όλα ξεκινάνε».

Προχωράμε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

upnos krevati
Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας
Ο πραγματικός λόγος που πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας
Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας