«Φεγγάρι του Κάστορα»: Απόψε η προτελευταία πανσέληνος του 2023
Η πανσέληνος Νοεμβρίου 2023 ονομάζεται και "φεγγάρι του κάστορα", γιατί αυτή είναι η εποχή του χρόνου που οι κάστορες αρχίζουν να βρίσκουν καταφύγιο στις φωλιές τους

Σήμερα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου θα φωτίσει τη Γη η προτελευταία πανσέληνος του 2023 ή αλλιώς το «φεγγάρι του κάστορα» όπως είναι  γνωστή.

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου συνήθως παίρνει το όνομα της από φυσικά φαινόμενα τα οποία συμβαίνουν εκείνη την περίοδο ή απο ζωικά βασίλεια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το όνομά της η πανσέληνος το πήρε από το ζωικό βασίλειο , καθώς σημαίνει ότι ολόκληρος ο Νοέμβριος είναι ο "μήνας του κάστορα".

Σύμφωνα με το almanac.com, η πανσέληνος Νοεμβρίου 2023 ονομάζεται και "φεγγάρι του κάστορα", γιατί αυτή είναι η εποχή του χρόνου που οι κάστορες αρχίζουν να βρίσκουν καταφύγιο στις φωλιές τους, έχοντας δημιουργήσει επαρκή αποθέματα τροφίμων για τον μακρύ χειμώνα που ακολουθεί.

Ωστόσο, για την Πανσέληνο του Νοεμβρίου υπάρχουν και άλλες ονομασίες όπως για παράδειγμα ο όρος Dakota και Lakota Deer Rutting Moon που αναφέρεται στην εποχή που τα ελάφια αναζητούν σύντροφο και το Algonquin Whitefish Moon περιγράφει τον χρόνο ωοτοκίας για αυτό το ψάρι.

Τα ονόματα της Σελήνης του Νοεμβρίου υπογραμμίζουν τις ενέργειες των ζώων που προετοιμάζονται για το χειμώνα και την έναρξη των ψυχρότερων ημερών που έρχονται. Digging (ή Scratching) Moon, θυμίζει την εικόνα των ζώων που αναζητούν τροφή, πεσμένους ξηρούς καρπούς, ενώ οι αρκούδες σκάβουν τα χειμερινά τους κρησφύγετα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα