λεωφορειο χριστουγεννα
Το αστικό λεωφορείο είναι «ντυμένο» με γιρλάντες, λαμπιόνια, κρεμασμένες μπότες, χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ο οδηγός της γραμμής «57 Ωραιόκαστρο - Αριστοτέλους» που εκτελείται από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στόλισε το αστικό λεωφορείο λες και είναι βγαλμένο από παραμύθι των γιορτών.

Οι επιβάτες μπορεί να μην μπαίνουν στο πολικό εξπρές αλλά το κουδούνι των Χριστουγέννων χτυπά και το ακούν καθώς επιβιβάζονται στο όχημα που αυτό το διάστημα τους προσφέρει μια διαφορετική διαδρομή. Ο οδηγός Μάνος Κατσικάς, που αγαπά τις γιορτές και περισσότερο τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ταλαιπωρημένων από το κυκλοφοριακό χάος της Θεσσαλονίκης επιβατών, είναι κατά πολλούς πλέον ο οδηγός των Χριστουγέννων.

«Βλέποντας βίντεο με λεωφορεία από το εξωτερικό στο Tik Tok, ειδικά στη Στουτγκάρδη, με στολισμό υπερπαραγωγή, είπα: Γιατί όχι και στη Θεσσαλονίκη; Με την διοίκηση του ΚΤΕΛ να είναι σύμφωνη στην ιδέα και σε συνεννόηση με τους άλλους οδηγούς που μοιραζόμαστε τα δρομολόγια στολίσαμε και φέτος το λεωφορείο. Βάλαμε σχεδόν ό,τι βλέπει κάποιος στο σαλόνι του σπιτιού του» λέει ο κ. Κατσικάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

λεωρφορειο χριστουγεννα

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 33χρονος οδηγός αποφασίζει να «μεταφέρει» το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων στις καθημερινές διαδρομές. Η ιδέα ξεκίνησε από πέρυσι όταν τότε ήταν οδηγός σε άλλο λεωφορείο. Φέτος, όμως, ο στολισμός ανέβηκε επίπεδο με περισσότερη έμπνευση και πολλά περισσότερα χρώματα και λαμπιόνια, όπως περιγράφει.

«Στην μπροστινή πόρτα του λεωφορείου υπάρχει δεντράκι με λαμπάκια, το ταμπλό είναι καλυμμένο με χριστουγεννιάτικο χνουδωτό ύφασμα, όπως επίσης και ένα λιοντάρι που φοράει λούτρινο σκούφο. Στην οροφή του οχήματος είναι κρεμασμένες γιρλάντες και μπότες, στις κολόνες έχουν τοποθετηθεί πιο μικρά δέντρα με φώτα. Μικρές πινελιές που συμβολίζουν κάτι μεγάλο» λέει ο κ. Κατσικάς συμπληρώνοντας: «Αν έχει κάποιος έμπνευση και θέληση πετυχαίνει».

Τα βίντεο από τις διαδρομές του στολισμένου λεωφορείου τα οποία έχει αναρτήσει τόσο ο ίδιος όσο και οι επιβάτες, κυρίως νεαρής ηλικίας, «σαρώνουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το σκηνικό συμπληρώνει η χριστουγεννιάτικη μουσική και η απαραίτητη στυλιστική επιλογή με σκουφιά, ενώ τις επόμενες ήμερες οι οδηγοί θα προσφέρουν και τα παραδοσιακά μελομακάρονα.

λεωφορειο χριστουγεννων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αβοκάντο
Πώς το αβοκάντο επηρεάζει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες
Σε σύγκριση με αυτούς που δεν κατανάλωναν, γυναίκες που κατανάλωναν αβοκάντο είχαν χαμηλότερο κίνδυνο για διαβήτη ενώ στους άντρες δεν παρατηρήθηκε...
Πώς το αβοκάντο επηρεάζει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες
Σχολεία υπό κατάρρευση
Γηρασμένα τα σχολικά κτίρια στην Αθήνα
Η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων σε πολλές γειτονιές είναι αναγκαία, ωστόσο είναι δύσκολο να βρεθούν ελεύθεροι χώροι μέσα στην πόλη - Ζητήματα ασφαλείας...
Γηρασμένα τα σχολικά κτίρια στην Αθήνα