Thumbnail
Πανελλαδική συγκέντρωση, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, στις 12 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

Με παναττικό συλλαλητήριο απαντούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις στην πενιχρή αύξηση του 3% που προβλέπει ο κρατικός Προϋπολογισμός για την τιμαριθμική κάλυψη των συντάξεων το 2024.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων πήρε απόφαση να προχωρήσει σε πανελλαδική συγκέντρωση, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, στις 12 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Η κυβέρνηση με μισές αλήθειες και ψέματα μέσα από μια πρωτοφανή προπαγάνδα προσπαθεί να κάνει την πληροφορία της στοιχείο που θα αντικαταστήσει τη γνώση μας ώστε να εμφανίσει τα ψίχουλα της πολιτικής της ως αυξήσεις στις συντάξεις μας» δήλωσε στην «Εφ.Συν.», ο Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.

«Οι όποιες πενιχρές "αυξήσεις" μετά δεκατρία χρόνια, που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στο τέλος της προηγούμενης θητείας της έδωσε, όχι σε όλους τους συνταξιούχους λόγω προσωπικής διαφοράς, ήταν πολύ κάτω από την άνοδο του τιμαρίθμου και του πληθωρισμού. Δεν δόθηκε ποτέ καμιά αύξηση στις επικουρικές συντάξεις. Όσοι από τους συνταξιούχους πέρασαν κάποια λογιστικά νομοθετικά όρια, τους προέκυψε εισφορά αλληλεγγύης ΑΚΑΓΕ και το ποσόν της προσωπικής διαφοράς μεγάλωσε. Τα ίδια και στους συνταξιούχους που πέρασαν τα φορολογικά όρια. Και όλα μαζί τα σαρώνει η άνοδος του πληθωρισμού και της ακρίβειας που γονατίζουν οικονομικά τους συνταξιούχους.

»Τώρα η κυβέρνηση μας κάνει την χάρη να δώσει, όπως λέει, νέες "αυξήσεις" της τάξης του 3,1% όπως αναγράφεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, καθώς και κάποια επιδόματα κοροϊδίας τη στιγμή που οι τιμές απογειώνονται. Ετοιμάζει νέο ασφαλιστικό με νέα επώδυνα μέτρα. Ηδη έχει δρομολογηθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 74 χρόνια και η περικοπή της μίας από τις δύο εθνικές συντάξεις, της χηρείας.

»Τα αποθεματικά του επικουρικού των παλαιών συνταξιούχων, μετά τη νομοθέτηση του λεγόμενου "κουμπαρά του τζόγου", είναι στο τελείωμά τους και οι επικουρικές συντάξεις είναι σε κίνδυνο το επόμενο διάστημα» προσθέτει ο κ. Κάντας, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο αυριανό παναττικό συλλαλητήριο.

Στα αιτήματα του Συντονιστικού ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

• Kαταβολή χωρίς άλλες καθυστερήσεις των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015 – 2016.
• Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
• Επανυπολογισμό όσων συντάξεων εκκρεμούν
• Απόδοση του 70% της σύνταξης του θανόντος στις συντάξεις χηρείας
• Απόδοση της εθνικής σύνταξης σε όλες τις συντάξεις
• Πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και δημιουργία μονάδων ΜΕΘ
• Πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ και εξασφάλιση όλων τα αναγκαίων τεχνικών μέσων για την έγκαιρη έκδοση των συντάξεων.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο