Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι λένε οι διαιτολόγοι

Η επιλογή ενός υγιεινού πρωινού είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να διατηρήσετε το σώμα σας σε εξαιρετική φόρμα και να ενισχύσετε την απώλεια βάρους.

Δυστυχώς, πολλές δημοφιλείς επιλογές για το πρωινό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιζήμιες εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές τροφές που ίσως δεν έχετε σκεφτεί ποτέ να προσθέσετε στο πιάτο σας, τουλάχιστον το πρωί. Σύμφωνα με διαιτολόγους, υπάρχουν τρία συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν.

Τα 3 συστατικά:

  • Σολομός
  • Κανέλα
  • Σπόροι Chia

Σολομός

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη ότι ο σολομός είναι μια εξαιρετική και υγιεινή πηγή πρωτεΐνης. Ωστόσο δεν είναι δημοφιλής επιλογή για πρωινό. Οι διατροφολόγοι, όμως, επιμένουν ότι είναι μία εξαιρετική επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας και τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό είναι πολλαπλά.

«Ο καπνιστός σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμινών Β και αντιοξειδωτικών. Οι βιταμίνες Β είναι σημαντικές για τον έλεγχο της ενέργειας και του σακχάρου στο αίμα και είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την απώλεια βάρους», ανέφερε η διατροφολόγος Amy Beney. Μπορείτε να προσθέσετε τον σολομό σε φρυγανιές ή να συνοδεύσετε τα αυγά σας.

Κανέλα

Εάν σκέφτεστε την κανέλα μόνο πάνω σε γλυκά τότε είναι πολύ πιθανό να πιστεύετε ότι δεν κάνει καλό στην απώλεια βάρους. Αλλά η κανέλα, εάν δεν συνοδεύεται από ζάχαρη, μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Επιπλέον μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά για απώλεια βάρους όταν προστίθεται σε ένα υγιεινό γεύμα.

«Η κανέλα βοηθά στη ρύθμιση και μείωση των επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα», λέει η διατροφολόγος, Alyssa Pacheco. Τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά στην υγεία σας.

«Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας είναι αυξημένα, μπορεί να αυξηθεί και η ινσουλίνη, η οποία αναφέρεται ως ‘ορμόνη αποθήκευσης λίπους’. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε λαχτάρα για υδατάνθρακες και αύξηση βάρους», εξήγησε η διατροφολόγος.

Σπόροι Chia

Οι σπόροι Chia αποτελούν μία από τις καλύτερες, πιο ευέλικτες επιλογές όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Επιπλέον έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

«Οι σπόροι Chia μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι για την απώλεια βάρους όταν ενσωματωθούν στη ρουτίνα του πρωινού σου», αναφέρει η διατροφολόγος Lisa Richards. Οι σπόροι είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, οι οποίες ενισχύουν το αίσθημα πληρότητας και μειώνουν τη συνολική πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, παρέχοντας μια υγιή πηγή λίπους που μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στη μείωση των φλεγμονών.

Πηγή: Foxreport

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vaseis-2015-ptosi-1.jpg
Πανελλαδικές 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες – Οι δύο πιθανές ημερομηνίες ανακοίνωσης

Λίγες ώρες απομένουν πλέον μέχρι να πέσει η αυλαία της αγωνίας για δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους των ΓΕΛ που συμμετέχουν στις...

Πανελλαδικές 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες – Οι δύο πιθανές ημερομηνίες ανακοίνωσης
amfitheatro
Πανεπιστημιακή καθηγήτρια κατήγγειλε την τεχνητή νοημοσύνη με άρθρο που έγραψε… η τεχνητή νοημοσύνη
Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει άρθρα κατά της… Τεχνητής Νοημοσύνης
Πανεπιστημιακή καθηγήτρια κατήγγειλε την τεχνητή νοημοσύνη με άρθρο που έγραψε… η τεχνητή νοημοσύνη
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας: Ξεκινά η καταγραφή των λειτουργικών κενών – Νέα αγωνία για χιλιάδες εκπαιδευτικούς
Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να ολοκληρώσουν την καταχώριση έως τις 12 Ιουνίου και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις έως τις 15...
Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας: Ξεκινά η καταγραφή των λειτουργικών κενών – Νέα αγωνία για χιλιάδες εκπαιδευτικούς