Πλοίο στον Πειραιά
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή - Αναμένεται συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα (13/11) η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), με αφορμή τις καταγγελίες ναυτεργατικών σωματείων που έκαναν λόγο για προσπάθεια ομαδικής απόλυσης πληρωμάτων, κυρίως στις ειδικότητες των θαλαμηπόλων και επίκουρων σε πλοία της ακτοπλοΐας με «αμοιβαία συναίνεση», στο πλαίσιο του νόμου 4150/2013, χωρίς την καταβληθείσα αποζημίωση.

Όπως αναφέρουν συνδικαλιστικά στελέχη των ναυτεργατικών σωματείων, το άρθρο 180 του νέου κώδικα ναυτικού δικαίου προβλέπει ότι σε περίπτωση λύσης της σύμβασης ο ναυτικός δικαιούται αποζημίωσης, η οποία συνίσταται σε ποσό ίσο προς το μισθό δεκαπέντε ημερών. Εάν η λύση επέλθει στην αλλοδαπή η αποζημίωση διπλασιάζεται.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής αναμένεται να εξεταστεί η εφαρμογή του νόμου 4150/2013 και οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του, αλλά και η λήψη απόφασης για τη μη καταβολή αποζημιώσεων των απολυόμενων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ανωτέρου νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Παρασκευή (17/11) έχει προγραμματιστεί και συνάντηση του προεδρείου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη, στα γραφεία της συνομοσπονδίας των ναυτικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σκόνη στην Αθήνα από την κακοκαιρία
Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται κύμα σκόνης, λασποβροχές και ακραίες εναλλαγές θερμοκρασίας
«Πρόσω ολοταχώς» για καλοκαίρι και μετά απότομη επιστροφή στον χειμώνα - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» οι λασποβροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι
Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται κύμα σκόνης, λασποβροχές και ακραίες εναλλαγές θερμοκρασίας
Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα
Βιολάντα: Σοκαριστικά αποτελέσματα στις αναλύσεις για την έκρηξη - Επιβεβαιώνεται η διαρροή υγραερίου από το Γενικό Χημείο του Κράτους
Πόρισμα-σοκ για τη Βιολάντα - Τα 24 δείγματα που «καίνε» την υπόθεση της φονικής έκρηξης στα Τρίκαλα
Βιολάντα: Σοκαριστικά αποτελέσματα στις αναλύσεις για την έκρηξη - Επιβεβαιώνεται η διαρροή υγραερίου από το Γενικό Χημείο του Κράτους