Πειραιάς: Δεμένα τα πλοία σήμερα λόγω 24ωρης απεργίας
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πειραιάς: Σήμερα η 24ωρη απεργία – Δένουν πλοία και κλείνει το λιμάνι

Δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία, καθώς οι διοικήσεις των Σωματείων ΠΕΜΕΝ- ΠΕΝΕΝ- ΠΕΑΘΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΠΕΕΜΑΓΕΝ προκήρυξαν 24ωρη παμπειραϊκή απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων (Έναρξη 00:01 – Λήξη 12:00), η οποία θα οδηγήσει στη ματαίωση όλων των δρομολογημένων πλοίων από το Πειραιά προς τα ελληνικά νησιά.

Η ανοιχτή επιστολή των ΠΕΜΕΝ – ΠΕΝΕΝ – ΠΕΑΘΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΠΕΕΜΑΓΕΝ

«Οι Διοικήσεις των Σωματείων μας ενημερώνουν ότι για τις 25 Οκτώβρη έχουν προκηρύξει 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων (Έναρξη 00:01 – Λήξη 12:00) η οποία θα οδηγήσει στην ματαίωση όλων των δρομολογημένων πλοίων από το Πειραιά προς τα ελληνικά νησιά.

Η απεργία αυτή πραγματοποιείται και αποτελεί την αγωνιστική μας απάντηση στον σχεδιασμό κυβέρνησης- ΥΕΝ- εφοπλιστών να καταργήσουν τις ΣΣΕ, τους όρους εργασίας και τα δικαιώματα μας μέσα από την αναθεώρηση του ΚΙΝΔ (Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου).

Οι Συλλογικές Συμβάσεις αποτελούν το αναντικατάστατο εργαλείο ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν συγκροτημένα δικαιώματα, στους μισθούς, τα εργασιακά τους δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση και στην ίδια την συνδικαλιστική τους συγκρότηση.

Οι ΣΣΕ αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αρχή, αξία και θεσμό για όλα τα συνδικάτα που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας μας. Η απεργία και οι αγώνες μας είναι το μέσον να εμποδίσουμε, να ακυρώσουμε και να ανατρέψουμε την επίθεση αυτή σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Η ευθύνη για την απόφαση της απεργίας μας στις 25/10 ανήκει αποκλειστικά σε κυβέρνηση- εφοπλιστές, οι οποίοι έχουν βάλει πλώρη να ξεθεμελιώσουν σε όλες τις κατηγορίες πλοίων ότι κερδήθηκε και κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες άλλων δεκαετιών.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης μας απευθυνόμαστε στους επιβάτες, στους οδηγούς και ιδιοκτήτες οχημάτων αλλά και σε όλους τους φορείς των νησιών και τους ζητάμε όχι μόνο την κατανόηση τους αλλά την συμπαράσταση τους στα δίκαια αιτήματα μας.

Η αλληλεγγύη αυτή στον αγώνα μας θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα Κοινωνικής συμπόρευσης στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που ταλανίζουν όλους τους εργαζόμενους και τους λαϊκούς φορείς των νησιών μας!».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εργαζόμενοι
Στο στόχαστρο οι εργαζόμενοι στον χώρο του βιβλίου: Καταγγελία για απολύσεις σε ΚΨΜ και ΣΥΝΘΕΣΗ
Σοβαρές καταγγελίες για μαζικές απολύσεις, εργοδοτική αυθαιρεσία και στοχοποίηση συνδικαλιστή λίγο πριν τις γιορτές
Στο στόχαστρο οι εργαζόμενοι στον χώρο του βιβλίου: Καταγγελία για απολύσεις σε ΚΨΜ και ΣΥΝΘΕΣΗ
Καιρός
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Διπλό χτύπημα κακοκαιρίας – Βροχές και καταιγίδες σήμερα, παγετός και χιόνια από αύριο
Πολική εισβολή με θερμοκρασίες έως -12°C – Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «λευκό» και πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Διπλό χτύπημα κακοκαιρίας – Βροχές και καταιγίδες σήμερα, παγετός και χιόνια από αύριο
Σιβιτανίδειος Σχολή
Σιβιτανίδειος: Επιχορήγηση 538.977 ευρώ για υπερσύγχρονο εξοπλισμό και 3D τεχνολογίες
Με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, εγκρίθηκε κονδύλι 538.977,40 ευρώ για εκτεταμένη αναβάθμιση Η/Υ, εργαστηρίων και 3D εξοπλισμού
Σιβιτανίδειος: Επιχορήγηση 538.977 ευρώ για υπερσύγχρονο εξοπλισμό και 3D τεχνολογίες