κακοποιηση

Την υπόθεση ενός ζευγαριού ο άνδρας του οποίου χτύπησε τη γυναίκα επειδή ζήλευε παθολογικά και την κατηγορούσε ότι διατηρούσε σχέση με έναν καθηγητή της στο πανεπιστήμιο Αθηνών, εξέτασε ο Άρειος Πάγος.

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα της https://www.makthes.gr/ μία ημέρα που ο κατηγορούμενος και καταδικασθείς σύζυγος την είχε συνοδεύσει στο πανεπιστήμιο ξεκίνησε να προκαλεί ένταση κάνοντας αναφορές για δήθεν ερωτικές σχέσεις της συντρόφου του με καθηγητή της. Παρότι εκείνη αρνήθηκε πολλάκις όσα έλεγε ο σύζυγός της, ο τελευταίος δεν πείστηκε και όταν ανέβηκαν στη μηχανή την χτύπησε με το κεφάλι του στο οποίο φορούσε το κράνος του, με αποτέλεσμα η γυναίκα, που δεν φορούσε κράνος, να τραυματιστεί. 

Η υπόθεση οδηγήθηκε κατ’ επανάληψη στα δικαστήρια, καθώς μετά από ασφαλιστικά μέτρα τού απαγορεύτηκε να τη βρίζει και να της ασκεί βία.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τον γάμο τους και τη συγκατοίκησή τους στην Αττική. Μάλιστα 30 μέρες μετά τον γάμος τους ο άνδρας ανάγκασε την κοπέλα να πάνε μαζί στη σχολή της στο πανεπιστήμιο και να διαγραφεί από αυτήν. 

Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου πήγαν μαζί στο ΕΚΠΑ «προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα έγγραφα για τη διαγραφή αυτής από τις σπουδές της, απόφαση που έλαβε η φοιτήτρια κατόπιν επιβολής εκείνου».

Έπειτα όμως, συνεχίζει το ανώτατο δικαστήριο, καθώς επέστρεφαν στο σπίτι τους με τη μηχανή του συζύγου και ενώ βρίσκονταν στην οδό Πανεπιστημίου, ο σύζυγος συνέχισε τη σκηνή ζήλιας «κατηγορώντας την ότι στο παρελθόν διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με κάποιον καθηγητή της σχολής της, δημιουργήθηκε μεταξύ τους διαπληκτισμός και έντονος καβγάς, οφειλόμενος κυρίως στην επιμονή του συζύγου να παραδεχθεί η φοιτήτρια τη σχέση με τον καθηγητή της, παρότι η τελευταία τον διαβεβαίωνε ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο».

Στη συνέχεια ο καταδικασθείς «κτύπησε δυνατά και με πρόθεση τη γυναίκα του στο πρόσωπο δύο φορές με το πίσω μέρος του κεφαλιού του και της προκάλεσε -καθώς εκείνη δεν φορούσε προστατευτικό κράνος- απλή σωματική βλάβη και συγκεκριμένα εκχύμωση άνω και κάτω βλεφάρου δεξιά». Η κοπέλα μετέβη ακολούθως στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου έλαβε ιατρική φροντίδα και γνωμάτευση για τον τραυματισμό.

Από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο σύζυγος κρίθηκε ένοχος και ότι από δόλο «τέλεσε την αξιόποινη πράξη της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης που του αποδίδεται», δηλαδή της παραβίασης του νόμου 3500/2006 «για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας». 

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή..

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα