nosokomeio-meth
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
«Ακόμα δεν είναι σε κατάσταση να καταθέσει στις Αρχές»

Για την 16χρονη που τραυματίστηκε στο Νέο Ηράκλειο, το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου μίλησε τη δικηγόρος της οικογένειάς της. «Οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι οι αστυνομικοί την κακοποίησαν βάναυσα» δήλωσε στο Mega η Άννα Παπαρρούσου.

Η δικηγόρος υπογράμμισε ότι το κορίτσι δεν είναι σε κατάσταση να καταθέσει στις Αρχές. «Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι παρά τις διαψεύσεις των συνδικαλιστών της αστυνομίας αλλά και του υπουργού, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν προς την άποψη ότι οι αστυνομικοί κακοποίησαν βάναυσα αυτό το κορίτσι και πήγε στο νοσοκομείο με πολύ βαριά τραύματα» σημείωσε.

Σύμφωνα με την Άννα Παπαρρούσου από την ανάλυση των περιστατικών, προκύπτει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει χτυπηθεί από πτώση, δηλαδή την εκδοχή που στηρίζει η Αστυνομία. «Αυτό προκύπτει και από την ιατροδικαστική έκθεση στην οποία εκτίθεται ότι έχει χτυπηθεί από αμβλύ όργανο και οι κακώσεις που υπάρχουν στο σώμα της προκύπτουν από σύλληψη, που εννοεί ότι την έπιασαν με τα χέρια τους και αυτές οι εκχυμώσεις αποτυπώνονται στην ιατροδικαστική έκθεση» εξήγησε.

«Ζητούν τη δίωξή της βάση μιας πιθανότητας»

«Όταν πήγε η μητέρα της στο νοσοκομείο, το νοσοκομείο φρουρείτο από πάνοπλους αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ. Τη διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι εκεί αστυνομικοί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αργότερα, σχηματίζεται μια δικογραφία από τους αστυνομικούς οι οποίοι παρευρίσκονταν εκεί και της αποδίδουν βαριές κατηγορίες με βάση το ότι ανήκε σε μια ομάδα η οποία συνεπλάκη με την αστυνομία.

Την κατηγορούν και ο καθένας ατομικά ζητά την ποινική της δίωξη με την αιτιολογία ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ανήκει σε μια ομάδα η όποια συνεπλάκη με την αστυνομία. Αυτό είναι άτοπο, όταν βρίσκεις μια κοπέλα σε αυτήν την κατάσταση να τη διώκεις με βάση μια πιθανότητα. Έτσι γίνεται μια σύλληψη, συλλαμβάνεται και αφήνεται ελεύθερη με προφορική εντολή της εισαγγελέως» σημείωσε χαρακτηριστική η δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης.

Όπως διευκρίνισε: «Αυτή η δικογραφία που εμπεριέχει κάποιο υλικό το οποίο είναι συντεταγμένο προς την άποψη της Αστυνομίας, συνοδεύεται από παράλληλη διαβίβασή της στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και διεξάγεται ήδη προκαταρκτική διοικητική εξέταση. Η ίδια η αστυνομία δηλαδή διατηρεί πολύ σοβαρούς φόβους ότι το περιστατικό αυτό προκλήθηκε από κακοποίηση που υπέστη η κοπέλα από τους αστυνομικούς».

«Παράλληλα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών παραγγέλνει προκαταρκτική εξέταση με τα ερωτήματα αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης ή της απόπειρας ανθρωποκτονίας», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεροβασίλη γ
Γεροβασίλη για εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστή
Τα πρώτα λόγια της Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση της μη πραγματοποίησης εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ
Γεροβασίλη για εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστή