EKAB-ASTYNOMIA
Καταγγέλλεται ότι το κορίτσι που τραυματίστηκε στο Ν. Ηράκλειο, χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ σε Νέο Ηράκλειο και Εξάρχεια, ενώ μια 16χρονη κοπέλα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, χθες στις 7.30 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη αντιφασιστική συναυλία στο Θεατράκι στο Νέο Ηράκλειο. Περίπου στις 20:20 ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε άνδρες της ΟΠΚΕ με πέτρες και μπουκάλια και ρόπαλα. Οι αστυνομικοί απεγκλωβίστηκαν από το σημείο κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Από το σημείο μεταφέρθηκε με συνοδεία περιπολικού μια 16χρονη στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με τραύμα στο κεφάλι. Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, περίπου στις 2:40 τα ξημερώματα μια ομάδα περίπου 80 ατόμων επιτέθηκε με πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Μπενάκη και Σόλωνος και τους χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» στους αγνώστους κάνοντας χρήση χημικών. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία η κατάσταση αποκλιμακώθηκε περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης αναφέρεται σε καταγγελία για αστυνομική βία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με καταγγελία, η αστυνομία χτύπησε άγρια νεαρή κοπέλα στο Ν. Ηράκλειο, όπου διεξαγόταν αντιφασιστική συναυλία, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Με βάση αξιόπιστες πηγές, η κοπέλα που διακομίστηκε στο "Γεννηματάς" από το Ν. Ηράκλειο, όπου διεξαγόταν αντιφασιστική συναυλία, είναι 17χρονη. Οι φήμες που κυκλοφορούν ότι "είναι εγκεφαλικά νεκρή", διαψεύδονται πλήρως. Όταν έφτασα στο νοσοκομείο, είδα μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις εντός και εκτός του "Γεννηματάς"

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της καταγγελίας, ξέσπασαν συγκρούσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, νέοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και, λίγο μετά, σημειώθηκαν συγκρούσεις, με την Αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, πολλοί διαδηλωτές, κάτοικοι και περαστικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μαγαζιά και πολυκατοικίες των Εξαρχείων».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα