Φαίη Μπακογιώργου
Για ένα μήνα έμεινε στα αζήτητα του νοσοκομείου «Ελπίς» και τελικά την έθαψαν  μ’ έναν ψυχρό αριθμό, ως αγνώστων λοιπών στοιχείων στο κοιμητήριο Ζωγράφου

Η ζωή μαρτύριο που βίωνε σε ένα διαμέρισμα κολαστήριο στην Κυψέλη, η 23χρονη Φαίη έρχεται και πάλι στο φως της δημοσιότητας μετά τις συγκλονιστικές εξελίξεις με την εξιχνίαση της δολοφονίας της και τη σύλληψη της μητέρας, της μικρότερης αδερφής της και της γυναίκας που αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν η μαστροπός της άτυχης γυναίκας.

Η τραγική ιστορία της Φαίης πραγματικά σοκάρει και μόνο από το γεγονός ότι μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και τον θάνατό της, η μητέρα και η αδερφή της δεν ενδιαφέρθηκαν για την τύχη του πτώματος και για ένα μήνα έμεινε στα αζήτητα του νοσοκομείου «Ελπίς» και τελικά την έθαψαν  μ’ έναν ψυχρό αριθμό, ως αγνώστων λοιπών στοιχείων στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Η Φαίη ήταν ένα παιδί χωρισμένων γονιών, προερχόμενη από μια πολύ φτωχή οικογένεια. Χρειάστηκε να κοιμηθεί ακόμα και μέσα στο αμάξι για καιρό, καθώς δεν υπήρχε σπίτι για να μείνει. Μια ταλαιπωρημένη και πονεμένη ψυχή και κάπου εκεί εμφανίστηκε η σπιτονοικοκυρα της Δροσοπούλου.

Φαίη Μπακογιώργου

Αυτό εκμεταλλεύτηκε. Τον πόνο και την ανάγκη του κοριτσιού για μια νέα ζωή. Της έταξε στέγη, ένα πιάτο φαΐ και μια νέα ζωή. Φιλοξένησε στο σπίτι της την Φαίη, την αδερφή και τη μητέρα της. Μα όλα αυτά όχι απο την καλή της την καρδιά, αλλα για να λάβει αντάλλαγμα. Ενα αντάλλαγμα που η Φαίη στο τέλος το πλήρωσε με τη ζωή της.

Οπως προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας, η σπιτονοικοκυρά στην αρχή εξανάγκαζε τη Φαίη να επαιτεί. Μάλιστα την ακολουθούσε για να δει αν ακούει τις εντολές της. Οταν το κορίτσι γυρνούσε σπίτι, δεχόταν βαναυσα χτυπήματα από εκείνη ώστε να είναι υπάκουη.

Τα ουρλιαχτά της 23χρονης ακόμα στοιχειώνουν τους γείτονες. Οι εικόνες με το μελανιασμένο της σώμα είναι χαραγμένες στο μυαλό εκείνων που έβλεπαν αλλά -για άλλη μια φορά - δεν μιλούσαν. Η κατηγορούμενη δεν σταμάτησε μόνο στο ξύλο και την εκμετάλλευση αλλά ξεκίνησε και να εκδίδει το κορίτσι - όπως κατηγορείται- έναντι αμοιβής. Το θύμα έχει τεσσερα παιδιά απο τέσσερις διαφορετικούς πατεράδες ενώ ήταν έγκυος και στο πέμπτο. Ενα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ. Οσοι γνωρίζουν την υπόθεση δεν αποκλείουν η Φαίη να απέβαλλε λόγω των χτυπημάτων που δεχόταν από την κατηγορουμένη.

Θεατές αλλά και συνεργοί του εφιάλτη της 23χρονης ήταν η αδερφή και η μητέρα της.

Υπενθυμίζεται πως η 23χρονη βρέθηκε νεκρή σε ένα δρόμο κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη και ταυτοποιήθηκε με εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση, στις 23/11, από άτομο του οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Οι καταγγελίες για κακοποίηση

Με την υπόθεση της Φαίης Μπακογιώργου το 2021 όταν αρχικά εξαφανίστηκε και τελικά βρέθηκε νεκρή, είχε ασχοληθεί σε σειρά εκπομπών η Αγγελική Νικολούλη και το «Φως στο Τούνελ» και είχαν αποκαλύψει συγκλονιστικές μαρτυρίας για τα βασανιστήρια που βίωνε η άτυχη κοπέλα.

Οι καταγγελίες για κακοποίηση και εκμετάλλευση της άτυχης Φωτεινής, έφταναν η μία μετά την άλλη.

«Την είχαν κουρέψει και το πρόσωπό της από το ξύλο, δε φαινόταν…»

Γειτόνισσα που επικοινώνησε με την εκπομπή περιέγραψε με λεπτομέρεια κάποια περιστατικά, ενδεικτικά της κακοποίησης που δεχόταν και της ζωής που έκανε.

«Στις 17 Σεπτεμβρίου είχε έρθει η Αστυνομία και η Πυροσβεστική γιατί το ένα παιδί της κόντεψε να κρεμαστεί στο μπαλκόνι και να πέσει κάτω. Τα τρία παιδιά της τελικά απομακρύνθηκαν από το σπίτι με εντολή εισαγγελέα. Μετά από τρεις ημέρες περίπου την είδα. Την είχαν κουρέψει γιατί είχε μακριά μαλλιά, τα μάτια της και το πρόσωπό της από το ξύλο που είχε φάει, δε φαινόταν. Ήταν πολύ χτυπημένη. Δεν μπορούσε να μιλήσει. Την ρώτησα τι κάνει και μου κούνησε μόνο το κεφάλι. Τα μάτια της ήταν πρησμένα από τις μπουνιές. Τι να σας πω, την λυπήθηκε η ψυχή μου. Από τότε δεν την ξαναείδα.»

«Τη Φωτεινή την είχα δει αρκετές φορές στο δρόμο να είναι χτυπημένη στο πρόσωπο ή με σπασμένο το χέρι. Όταν τη ρωτούσα μου έλεγε πως έπεσε ή ότι γλίστρησε από τις σκάλες. Την παρακολουθούσε μία γυναίκα να ζητιανεύει και φοβόταν. Έμενε μαζί της στο ίδιο σπίτι. Ένα μήνα περίπου πριν εξαφανιστεί, προσπάθησε κάτι να μου πει, αλλά αυτή η γυναίκα της φώναξε “προχώρα και μη μιλάς”. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν σχεδόν συνέχεια σ’ αυτή την κατάσταση. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι στη γειτονιά γνώριζαν και δε μιλούσαν», είπε κάτοικος της περιοχής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Επιτροπές ελέγχου αιτήσεων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης πολιτών τρίτων χωρών
Συγκρότηση επιτροπών ελέγχου των αιτήσεων, των δικαιολογητικών και των ενστάσεων των υποψηφίων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών /τριών, για τις...
Επιτροπές ελέγχου αιτήσεων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης πολιτών τρίτων χωρών