Πάτερ Αντώνιος - Κιβωτός του Κόσμου
Τι υποστήριξε ο πατήρ Αντώνιος

Στο STAR μίλησε ο πατήρ Αντώνιος και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επιθυμεί να δικαστεί για να αναδειχθεί η σκευωρία που έχει στηθεί εναντίον του.

Τα όσα είπε έρχονται μετά την πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Νομικού, στο δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθεί ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για κατάχρηση ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Τι ανέφερε

«Θέλουμε να δικαστούμε για να φανεί το μέγεθος του ψεύδους και της σκευωρίας. Σύντομα θα φανούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της σκευωρίας που μοναδικό στόχο είχαν την «πειρατική» εισβολή στην Κιβωτό του Κόσμου», ανέφερε ο πατέρας Αντώνιος.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, «ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά, αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δύο ανηλίκων».

Τι υποστήριξε ο εισαγγελικός λειτουργός

Ειδική μνεία κάνει ο εισαγγελικός λειτουργός στο γεγονός ότι ο πατέρας Αντώνιος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες «ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα, ο οποίος παρέπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία».

Ωστόσο, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει πως αυτοί οι ισχυρισμοί «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pasok
Διάλογος ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και Εκδοτικών Συλλόγων ​για το Πολλαπλό Σχολικό Βιβλίο
ΠΑΣΟΚ: Να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την υλοποίηση ουσιαστικού Πολλαπλού Σχολικού Βιβλίου
Διάλογος ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και Εκδοτικών Συλλόγων ​για το Πολλαπλό Σχολικό Βιβλίο