Πάτερ Αντώνιος - Κιβωτός του Κόσμου
Παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη εισηγείται ο εισαγγελέας για σεξουαλική κακοποίηση δύο φιλοξενούμενων στις δομές

Να παραπεμφθεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο πατέρας Αντώνιος για κατάχρηση ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 ετη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικων, Δημήτρης Νομικός.

Μελετώντας το αποδεικτικό υλικό, ο εισαγγελικός λειτουργός κατέληξε πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής του κατηγορούμενου ώστε να παραπεμφθεί στο εδώλιο, για τις καταγγελίες δύο ανήλικων φιλοξενούμενων σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου. 

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, «ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά, αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δύο ανηλίκων».

Ειδική μνεία κάνει ο εισαγγελικός λειτουργός στο γεγονός ότι ο πατέρας Αντώνιος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες «ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα, ο οποίος παρέπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία.»

Ωστόσο, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει πως αυτοί οι ισχυρισμοί «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες.»

Σε κάθε περίπτωση, ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητάει παράλληλα να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο μετά την απολογία του. 

Την τελική απόφαση για την παραπομπή του κατηγορουμένου σε δίκη ή όχι θα λάβει το προσεχές διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βούλευμα του. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παμακ
ΠΑΜΑΚ: Διατήρηση της μνήμης και η επιστημονική έρευνα αποτελούν τους κύριους στόχους της Έδρας Μικρασιατικών Σπουδών
Κύριος στόχος της έδρας είναι η διαφύλαξη της συλλογικής μνήμης και η διαμόρφωση μιας ώριμης ιστορικής αuτοσuvείδησης και ενίσχυσης του πολιτισμού μας
ΠΑΜΑΚ: Διατήρηση της μνήμης και η επιστημονική έρευνα αποτελούν τους κύριους στόχους της Έδρας Μικρασιατικών Σπουδών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης για συλλόγικές συμβάσεις: Πρόκειται για μια συμφωνία που συντελείται για πρώτη φορά στη χώρα
Η συμφωνία χαρακτηρίζεται ως υπερβατική σε σχέση στους μνημονιακούς περιορισμούς, αφού επαναφέρει πλήρως τη μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων
Μητσοτάκης για συλλόγικές συμβάσεις: Πρόκειται για μια συμφωνία που συντελείται για πρώτη φορά στη χώρα