aerodromio
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | INTIME
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ερχόντουσαν στην Ελλάδα για να ανταποκριθούν στην «πανευρωπαϊκή φασιστική φιέστα» της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ (31/10) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 21 ακροδεξιοί Ιταλοί, της οργάνωσης «Casa Pound» που είχαν έρθει για την προγραμματισμένη σημερινή φασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, έπειτα από πληροφορίες ότι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων του εξωτερικού θα ανταποκριθούν σε κάλεσμα για συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, υπήρξε ενημέρωση ότι 21 ακροδεξιοί Ιταλοί θα έρθουν αεροπορικώς στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές «η Ελληνική Αστυνομία έδρασε άμεσα και με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10) συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει συναγερμός για τον φόβο επεισοδίων στην Αθήνα, με φόντο τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη, για την επέτειο συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή με αφορμή τη δολοφονία δύο μελών της οργάνωσης έξω από τα γραφεία της στο Νέο Ηράκλειο προγραμματίζει συγκέντρωση με τη συμμετοχή ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα, αντιφασιστικές ομάδες και συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και εκπαιδευτικοί και γονείς της περιοχής προγραμματίζουν κι αυτές αντισυγκεντρώσεις, με την αστυνομία να αποφασίζει την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων εκείνη την ημέρα, μπροστά στον κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων.

Αναμένεται να κινητοποιηθούν για μέτρα τάξης περίπου 3.500 αστυνομικοί, παραπέμποντας σε σχεδιασμό της ΕΛΑΣ που θα θυμίζει κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου την 17η Νοέμβρη.

φασιστες

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Παράλληλη στήριξη, ειδική αγωγή
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
Παράλληλη Στήριξη σε τροχιά ανατροπής – Τι σημαίνει η μεταφορά στα Τμήματα Ένταξης
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Μετατάξεις εκπαιδευτικών: «Άνοιγμα» για αποσπασμένους πενταετίας σε ΑΕΙ και εποπτευόμενους φορείς
Οδηγίες για Μετατάξεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών στους Φορείς Ανώτατης Εκπαίδευσης
Μετατάξεις εκπαιδευτικών: «Άνοιγμα» για αποσπασμένους πενταετίας σε ΑΕΙ και εποπτευόμενους φορείς