16χρονη
Αυτόπτης μάρτυρας: «Εγώ συμπέρανα ότι κατάλαβαν ότι κάποιος δικός τους την είχε χτυπήσει και γι’ αυτό ήταν έτσι, αλλιώς γιατί να υπάρχει τέτοια ανησυχία»

Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από άνδρες των ΟΠΚΕ, που δέχτηκε η 16χρονη το Σάββατο (28/10) στο Νέο Ηράκλειο κοντά στην αντιφασιστική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» σε σοβαρή κατάσταση, αλλά σταθερή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανήλικη επικοινωνεί, μιλάει, με την οικογένειά της, αλλά δεν θυμάται ακόμα τα φιλικά της πρόσωπα.

Η μητέρα της 16χρονης, καθώς και μάρτυρας και η δικηγόρος της μίλησαν στην efsyn σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν, αλλά και για την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η ανήλικη.

Συγκλονίζει η μητέρα της :

«Με βάση και τη μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα, η περιγραφή έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Συμπλοκή, την ώρα που η κόρη μου ήταν στο έδαφος χωρίς αισθήσεις, σύμφωνα και με την αρχική ενημέρωσή μας από την αστυνομία στο νοσοκομείο, δεν υπήρξε και σίγουρα η κόρη μου δεν αποτέλεσε απειλή σε κανέναν.

Η πρώτη ενημέρωση από την αστυνομία σε μας έγινε αφού ήμασταν στο νοσοκομείο και αφού μας είχε ειδοποιήσει φίλη της κόρης μου και όχι επίσημος φορέας. Η αστυνομία ήρθε απλά στο νοσοκομείο να μας πει πως υπάρχει σύλληψη, ενώ οι δεκάδες αστυνομικοί γύρω μας διαβεβαίωναν έως τότε πως δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση και πως βρίσκονται εκεί γιατί τυχαία τη βρήκαν στο έδαφος σε αυτήν την κατάσταση.

Η 16 χρόνων ανήλικη κόρη μου ήταν στη συναυλία και την ώρα που έφευγε βρέθηκε στο έδαφος με δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι, όπως μαρτυράει η κατάσταση της υγείας της σύμφωνα με τους γιατρούς.

Οι παλινωδίες είναι συνεχείς, η ενημέρωση ελλιπής σε εμάς και εμείς καλούμαστε να διαχειριστούμε τη σοβαρή κατάσταση υγείας της κόρης μας μαζί με τον στιγματισμό της από την αστυνομία. Τέλος, ρωτώ πώς γίνεται να υπάρχει σύλληψη ατόμου που, όπως λένε οι αστυνομικοί, όταν την είδαν ήταν ήδη στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις της;»

Αννυ Παπαρούσου, συνήγορος 16χρονης:

«Ο βαρύτατος τραυματισμός της 16χρονης κοπέλας σε συνδυασμό με τις ασάφειες της ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. παραπέμπουν σε ακόμη μία υπόθεση χρήσης παράνομης αστυνομικής βίας. Η απόδοση προσχηματικών κατηγοριών στο βαριά τραυματισμένο κορίτσι παραπέμπει στη συνήθη πρακτική της ενοχοποίησης του θύματος και της μετατόπισης του κέντρου βάρους τής υπό εξέταση υπόθεσης προς τον σκοπό της συσκότισης των πραγματικών περιστατικών και της αλήθειας.

Το γεγονός ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. διενεργείται ΠΔΕ (προκαταρκτική διοικητική εξέταση) δεν μας καθησυχάζει. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαφυλαχθούν τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην απόδοση ευθυνών σε κάθε επίπεδο».

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας, που βρισκόταν στο σημείο και μιλάει στην efsyn για όσα συνέβησαν.

«Η κοπέλα ήταν λιπόθυμη. Την είδα κίτρινη, δεν άνοιγαν τα μάτια της, δεν κουνιόταν. Της ρίξαμε λίγο νερό και της χαϊδεύαμε τα χέρια χωρίς να την κουνάμε. Τη γυρίσαμε κάποια στιγμή σε θέση ανάνηψης και είδαμε τα αίματα. Της τράβηξα λίγο το πιγούνι και εκεί πήρε μια βαθιά ανάσα.

Καταλαβαίναμε από πριν ότι ανέπνεε. Κουνιόταν το στήθος της αλλά ήταν κίτρινη, τα μάτια της κλειστά και το στόμα της σφραγισμένο. Της βρέξαμε λίγο το μέτωπο και συνεχίσαμε να της τρίβουμε τα χέρια. Τότε ήρθε μια διμοιρία ΜΑΤ με ένα κουτί πρώτων βοηθειών για να της βάλει γάζες. Εκεί υπήρχε ένας μικρός διαπληκτισμός στο σημείο ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομία».

Σχετικά με τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. ο αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο για «ανησυχία» που επικρατούσε στις δυνάμεις της αστυνομίας και συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε τρεις άντρες της ομάδας ΟΠΚΕ.

«Ήρθε το ΕΚΑΒ το οποίο καλέσαμε και την ώρα που την έβαζαν μέσα στο ασθενοφόρο ήρθαν τρεις από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν έρθει. Μπήκαν μέσα στο ασθενοφόρο και της πήραν τα γάντια. Το ένα δηλαδή γιατί το άλλο το πήραν από τον δρόμο που το είχαμε βγάλει εμείς.

Τότε άκουσα στον ασύρματο να τους λέει κάποιος ‘’πάρτε της τα γάντια’’. Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ήταν πολύ ανήσυχοι. Εγώ συμπέρανα ότι κατάλαβαν ότι κάποιος δικός τους την είχε χτυπήσει και γι’ αυτό ήταν έτσι, αλλιώς γιατί να υπάρχει τέτοια ανησυχία; Πώς βρέθηκε εκεί η κοπέλα χτυπημένη;»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

attiko-nosokomeio
Εργαζόμενοι νοσοκομείου Αττικόν: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Καλλιάνου – Οι απειλές θα πέσουν στο κενό»
«Δεν έχει τίποτα με το «φίλο» Άδωνι Γεωργιάδη και την πολιτική της κυβέρνησης για αυτό και μπορεί ωραιότατα να διαπομπεύει τους υγειονομικούς!»
Εργαζόμενοι νοσοκομείου Αττικόν: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Καλλιάνου – Οι απειλές θα πέσουν στο κενό»
afrikaniki-skoni
Πανεπιστήμιο Κρήτης για αφρικανική σκόνη: Ήταν «σημαντικό» επεισόδιο
Οι μέγιστες συγκεντρώσεις σκόνης παρατηρηθήκαν στην πόλη των Χανιών - Τι έδειξαν οι μετρήσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης για αφρικανική σκόνη: Ήταν «σημαντικό» επεισόδιο
bullying
Σχολική βία: «Η καλλιέργεια κλίματος γενικής καταγγελίας ψηφιακής ή μη “δηλητηριάζει” τις σχέσεις»
«Η καλλιέργεια κλίματος γενικής καταγγελίας ψηφιακής ή μη, δεν αποκαθιστά την παιδαγωγική σχέση απεναντίας, «δηλητηριάζει» τις σχέσεις, δημιουργεί...
Σχολική βία: «Η καλλιέργεια κλίματος γενικής καταγγελίας ψηφιακής ή μη “δηλητηριάζει” τις σχέσεις»
education_foto.jpg
Ζάκυνθος: Διοργανώθηκε εκπαιδευτικό συμπόσιο από κρατικούς φορείς εκπαίδευσης με χορηγία… μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου
«Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν μάθει να γλείφουν τα ξεροκόμματα που πέφτουν από το πλούσιο τραπέζι των μεγαλοεπιχειρηματιών»
Ζάκυνθος: Διοργανώθηκε εκπαιδευτικό συμπόσιο από κρατικούς φορείς εκπαίδευσης με χορηγία… μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου