πλανητέρο
Ένα μοναδικό μέρος για χειμερινές εξορμήσεις

Σιγά σιγά θα ψυχράνει και ο καιρός, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για χειμερινές αποδράσεις.

Η ορεινή Αχαΐα αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς για διακοπές, ενώ ιδιαίτερο «σημείο» αποτελεί και το Πλανητέρο.

Το Πλανητέρο

Το Πλανητέρο με το μαγευτικό πλατανόδασος είναι ένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε αν βρεθείτε στην περιοχή. Στα 25 χλμ. από τα Kαλάβρυτα, στο δρόμο που οδηγεί προς την Kλειτορία, θα βρείτε ένα μοναδικό τοπίο που κυριαρχούν τα πλατάνια και τα ορμητικά νερά γύρω από τις πηγές του Aροάνιου ποταμού.

Το Πλανητέρο είναι ένα ορεινό χωριό σε υψόμετρο 700 μ., χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανοδάσος των πηγών του Αροάνιου ποταμού. Κατά την παραμονή σας στα Καλάβρυτα, αξίζει να κάνετε μια μικρή βόλτα για να επισκεφθείτε το όμορφο χωριό, να περπατήσετε στο μαγευτικό δάσος με τα τεράστια πλατάνια (σε κάποια η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα), να επισκεφθείτε τον αναστηλωμένο παραδοσιακό νερόμυλο και να χαλαρώσετε με τους ήχους και τις εικόνες της φύσης.

Δίπλα στις πηγές λειτουργούν ιχθυοτροφεία πέστροφας, την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε σε νοστιμότατες συνταγές στις ταβέρνες που λειτουργούν στην περιοχή.

Ο φυσικός πλούτος

Αξίζει να γνωρίζετε ότι το πλατανόδασος του Πλανητέρου μαζί με τις πηγές του Αροάνιου προστατεύονται ως περιοχή του δικτύου Natura 2000. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα ανακαλύψουν υπέροχες διαδρομές μέσα στη φύση. Από το Πλανητέρο ξεκινούν ενδιαφέροντα ορειβατικά μονοπάτια προς Ελατόφυτο, Μάζι (μισή ώρα) και Ντουρντουβάνα (6 ώρες). Επίσης, το μονοπάτι Ε4 προς Λουσούς (4 ώρες) και Καλάβρυτα (6,5 ώρες). Μέσα από την πλούσια βλάστηση διακρίνεται ψηλά το χωριό Άρμπουνας.

Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το φημισμένο Σπήλαιο Λιμνών, ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης. Οι 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες του, μοιρασμένες σε τρία επίπεδα στα έγκατα του σπηλαίου, θα σας αφήσουν άφωνους, μέσα σε ένα σκηνικό από απίθανους σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Πηγή: travelgo.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα