Αχαΐα: «Αίνιγμα» οι θάνατοι δύο παιδιών οικογένειας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα μωράκια πέθαναν σε διάστημα ενός χρόνου

Θρηνεί μία οικογένεια στην Αχαΐα, καθώς σε διάστημα ενός χρόνου έχασε και τα δύο της παιδιά.

Συγκεκριμένα, μία μητέρα μέσα σε δύο χρόνια έφερε στη ζωή δύο κοριτσάκια, τα οποία πέθαναν μετά από λίγους μήνες, το ένα 20 ημερών και το άλλο δύο μηνών.

Την περασμένη εβδομάδα μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου είχε μεταφερθεί με σπασμούς το δύο μηνών μωρό, και ενώ η κλινική του κατάσταση δεν υποδήλωνε κάτι ανησυχητικό, έφυγε από τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr η μητέρα μετά την τραγική κατάληξη και δεδομένου πως οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κοριτσάκι κατά την παραμονή του στο Νοσοκομείο δεν εντόπισαν κάποια σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενημέρωσε τους θεράποντες ιατρούς πως πριν από ένα χρόνο είχε χάσει ακόμα ένα παιδί.

Επρόκειτο για το μόλις 20 ημερών μωρό και το πρώτο παιδί της οικογένειας που «έφυγε» τον Ιούλιο του 2022 υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, δεν εξέχθησαν συμπεράσματα για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην ιατροδικαστική έκθεση δεν αναγράφεται αιτία θανάτου, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Στην πρόσφατη περίπτωση του μωρού δυο μηνών, άγνωστο παραμένει το αποτέλεσμα της νεκροψίας που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Της τραγωδίας που βιώνει η οικογένεια από τη Κάτω Αχαΐα, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα στοιχείο προς διερεύνηση που αφορά στον θάνατο ενός ακόμα παιδιού – επίσης κοριτσιού – που κατεγράφη το 2014.

Η γιαγιά-μητέρα της γυναίκας των δυο βρεφών θρήνησε την απώλεια της 1,5 ετών κόρη της. Τότε το κοριτσάκι σύμφωνα με πληροφορίες μετά από εκδήλωση σπασμών είχε μεταφερθεί και πάλι στο «Αγία Σοφία» και αφού έλαβε εξιτήριο, βρέθηκε νεκρό μέσα στην κούνια του, σε περιοχή του Ναυπλίου, όπου διέμεναν.

Κατά πληροφορίες, από τη νεκροψία που έγινε στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου, ο θάνατός του αποδόθηκε σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Γιατροί ερευνούν το ενδεχόμενο οι θάνατοι να έχουν γονιδιακό υπόβαθρο.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

akinita_0_0.jpg
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Το κράτος παραχωρεί οικόπεδα, ιδιώτες χτίζουν σύγχρονες κατοικίες και νέοι έως 39 ετών αποκτούν στέγη με μηδενικό ή συμβολικό ενοίκιο
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας
Γονείς για Ηλιούπολη: «Τα παιδιά μας είναι ζωές» – Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στο υπουργείο Παιδείας
Στους δρόμους οι γονείς για την ψυχική υγεία των μαθητών – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21/5 στις 10:30πμ στο Μαρούσι
Γονείς για Ηλιούπολη: «Τα παιδιά μας είναι ζωές» – Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στο υπουργείο Παιδείας
foto_education_pencils_2.jpg
Προαγωγές, συνάφειες τίτλων και μονιμοποιήσεις: Τι αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
Ομόφωνες αποφάσεις για μονιμοποιήσεις και προαγωγές στην 25η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
Προαγωγές, συνάφειες τίτλων και μονιμοποιήσεις: Τι αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
ΤΣΙΠΡΑΣ
Αλέξης Τσίπρας: Σφοδρή επίθεση για τα κόκκινα δάνεια – «Κρατικά εγγυημένη ληστεία της μεσαίας ιδιοκτησίας»
Βίντεο-παρέμβαση Τσίπρα στα social media: «Πενταπλασιάστηκαν οι πλειστηριασμοί κατοικιών το 2025»
Αλέξης Τσίπρας: Σφοδρή επίθεση για τα κόκκινα δάνεια – «Κρατικά εγγυημένη ληστεία της μεσαίας ιδιοκτησίας»