βιβλιο
Τι πρόστιμο πληρώσανε για το βιβλίο

Σε μία βιβλιοθήκη των προαστίων στη Νέα Υόρκη, πριν λίγες μέρες, επιστράφηκε ένα βιβλίο, που το είχαν δανειστεί μετά από 90 χρόνια.

Το αξιοπερίεργο στο γεγονός αυτό είναι ότι ενώ το πρόστιμο αναμενόταν να είναι τεράστιο, επιβλήθηκε πρόστιμο μόνο 5 δολαρίων.

Ένα αντίγραφο του βιβλίου του Τζόζεφ Κόνραντ του 1925 «Youth and Two Other Stories» επιστράφηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Larchmont στην κομητεία Westchester τον περασμένο μήνα, λίγο πριν από την 90η επέτειο από την ημερομηνία που το δανείστηκαν, την 11η Οκτωβρίου 1933.

Η Joanie Morgan από τη Βιρτζίνια επικοινώνησε για πρώτη φορά με τη βιβλιοθήκη τον Ιούλιο, αφού βρήκε το βιβλίο ανάμεσα στα υπάρχοντα του πατριού της και το έστειλε πίσω στα τέλη Σεπτεμβρίου, είπε η βιβλιοθηκάριος Caroline Cunningham.

Ήταν πιθανότατα το μεγαλύτερο check-out που είχε η βιβλιοθήκη του Larchmont από τότε που άνοιξε το 1926, και η Cunningham είπε ότι ο άνθρωπος που δανείστηκε το βιβλίο ζούσε στο χωριό εκείνη την εποχή. «Αυτό ήταν μια μεγάλη έκπληξη για εμάς, σίγουρα», είπε.

«Στην αρχή σκέφτηκα, καλείτε τη σωστή βιβλιοθήκη επειδή λαμβάνουμε πραγματικά πολλά τηλεφωνήματα από τη Βιρτζίνια επειδή υπάρχει μια βιβλιοθήκη Larchmont στη Βιρτζίνια», απάντησε στη γυναίκα αρχικά η βιβλιοθηκάριος.

Ο πρώην κάτοικος του Larchmont, Jimmie Ellis, ζούσε στο χωριό με την πρώτη του σύζυγο και τα δύο παιδιά του τη στιγμή που δανείστηκε το βιβλίο, σύμφωνα με μια επιστολή που έστειλε η Morgan στη βιβλιοθήκη που αναφέρθηκε από το Patch.

«Το σπίτι τους ήταν περίπου δύο τετράγωνα από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Larchmont. Και δεδομένου ότι ο Τζίμι, συγγραφέας και μανιώδης αναγνώστης ο ίδιος, αναμφίβολα ενθάρρυνε τα αγόρια του να διαβάσουν, πιθανότατα δανείζονταν βιβλία από το Larchmont Public σε τακτική βάση», αναφέρεται σε μέρος της επιστολής. Ο Έλις, ο οποίος ήταν στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας, πέθανε το 1978.

Οι κάτοικοι του Larchmont επιβαρύνονται με χρέωση 20 λεπτών κάθε μέρα που λήγει ένα βιβλίο, αλλά το μέγιστο πρόστιμο είναι 5 $, ανέφερε η βιβλιοθήκη σε ανάρτηση στο Facebook.

«Όταν ένα βιβλίο της βιβλιοθήκης δεν έχει επιστραφεί μετά από 30 ημέρες, θεωρείται «χαμένο» και ο θαμώνας χρεώνεται για την αρχική τιμή του βιβλίου», έγραψε. «Ωστόσο, όταν το βιβλίο επιστραφεί, επανέρχεται στο μέγιστο πρόστιμο που είναι πέντε δολάρια».

Ενώ το τέλος καθυστέρησης των 5 $ δεν ήταν κρυμμένο στις σελίδες του βιβλίου, οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης δεν ανησυχούσαν πολύ επειδή το βιβλίο ήταν εκτός συστήματος του Larchmont εδώ και χρόνια.

«Αυτό το αντίγραφο θα μείνει εκτός κυκλοφορίας», είπε η Κάνινγκχαμ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

police.jpg
Ο απίστευτος λόγος που μία γυναίκα φυλακίστηκε: Είχε καλέσει την αστυνομία πάνω από 2.000 φορές
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή είχε καλέσει την αστυνομία πάνω από 2.000 φορές
Ο απίστευτος λόγος που μία γυναίκα φυλακίστηκε: Είχε καλέσει την αστυνομία πάνω από 2.000 φορές