αρχαιοι
Μερικά πράγματα που έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες φαντάζουν πλέον αρκετά σοκαριστικά

Πολλές από τις πληροφορίες από την αρχαία Ελλάδα ενίοτε είναι ενδιαφέρουσες, αλλά άλλες φορές αρκετά σοκαριστικές.

Μερικά από όσα έκαναν μπορούν να προκαλέσουν απορία σε πολύ κόσμο.

Πωλούσαν... τον ιδρώτα τους

Αυτό που πιθανόν να μην ξέρετε είναι ότι συχνά οι αθλητές έβγαζαν από το σώμα τους το λάδι και τον ιδρώτα, το τοποθετούσαν σε ειδικά δοχεία και το πωλούσαν ως κάποιου τύπου ελιξήριο.

Πίστευαν σε ζόμπι

Σύμφωνα με μία έρευνα που έκαναν αρχαιολόγοι στη Σικελία, η πίστη στα ζόμπι δεν είναι κατασκεύασμα του νέου κόσμου. Διάφορες ανακαλύψεις της τελευταίας δεκαετίας έχουν φέρει στην επιφάνεια ενδείξεις ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο υπήρχε, με άλλους φυσικά όρους, πριν από 2000 χρόνια και ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες για παράδειγμα, τα νεκρά σώματα κάποιων ανθρώπων μπορούσαν να ξαναζωντανέψουν, οπότε, προκειμένου να τους κρατήσουν στα μέρη ταφής τους, έπρεπε να τους «σκοτώσουν» και τελετουργικά με χοντρές πέτρες ή αμφορείς.

Εορταστικές εκδηλώσεις

Για τους αρχαίους Έλληνες, οι εορταστικές εκδηλώσεις αφορούσαν περιόδους κατά τις οποίες οι ίδιοι συμμετείχαν σε δραστηριότητες που θα τους επέτρεπαν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο έξω από τον πραγματικό. Για τον λόγο αυτό, συχνά προχωρούσαν και σε μερικές ακρότητες. Μία τέτοια εκδήλωση ήταν για παράδειγμα τα Σκιροφόρια όπου οι Αθηναίοι έκαναν θυσίες ζώων στον Δία πάνω στην Ακρόπολη, σύμφωνα με το oneman.gr.

Περίεργες μέθοδοι αντισύλληψης

Οι γυναίκες στην Αρχαία Ελλάδα συχνά χρησιμοποιούσαν λάδι και άλλα έλαια προκειμένου να μειώσουν δήθεν την κίνηση του σπέρματος των ανδρών με τους οποίους έκαναν σεξ. Αυτό τις βοηθούσε να ξεπλύνουν ευκολότερα τα γενετικά τους όργανα μετά τη σεξουαλική πράξη προκειμένου να μειώσουν το ρίσκο του να μείνουν έγκυες. Άλλες πρακτικές που πρότειναν οι τότε γιατροί ήταν οι γυναίκες να φτερνίζονται την ώρα που ο άντρας εκσπερμάτωνε.

Γεύονταν σωματικά υγρά

Σύμφωνα με τους γιατρούς στην Αρχαία Ελλάδα, το ανθρώπινο σώμα αποτελούνταν από πολλά και διαφορετικά σωματικά υγρά το καθένα από τα οποία είχε τη δική του διαφορετική γεύση και εμφάνιση. Επομένως, αν κάποιος άρρωστος πήγαινε σε έναν αρχαίο Έλληνα γιατρό είναι πολύ πιθανόν εκείνος όχι μόνο να εξέταζε αλλά και να γευόταν τα σωματικά του υγρά προκειμένου να κάνει μία όσο το δυνατόν καλύτερη διάγνωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα