Καλοκαιρινά φρούτα
Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν τρώμε φρούτα

Τα οφέλη των φρούτων για την υγεία μας είναι γνωστά σε όλους. Μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση επτά τουλάχιστον μερίδων φρούτων και λαχανικών μέσα στη μέρα μειώνει έως και 42% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Άλλη έρευνα έχει δείξει πως η κατανάλωση μόλις εκατό γραμμαρίων φρούτων και λαχανικών την ημέρα μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο από τον καρκίνο.

Τι πρέπει όμως να προσέχουμε όσον αφορά στην κατανάλωση φρούτων καθημερινά;
Αποφύγετε να πίνετε νερό αμέσως μετά

Ενώ τα περισσότερα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και θεωρούνται εξαιρετικά για αποτοξίνωση, το να πίνουμε νερό αμέσως μετά μπορεί να διαταράξει την πεπτική διαδικασία, να την επιβραδύνει και ενδεχομένως να προκαλέσει οξύτητα. Οι ειδικοί εξηγούν ότι όταν το σώμα μας προσλαμβάνει υπερβολικό νερό, τα νεφρά μπορεί να μην λειτουργούν τόσο καλά, κάτι που μπορεί να μας δημιουργήσει ναυτία και πονοκεφάλους. Καλύτερο είναι να περιμένουμε τουλάχιστον μία ώρα μετά την κατανάλωση φρούτων πριν πιούμε νερό.

Αποφύγετε την κατανάλωση κομμένων φρούτων που αποθηκεύονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα

Όταν δεν έχουμε χρόνο, συχνά προετοιμάζουμε γεύματα εκ των προτέρων, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων. Ωστόσο, το να αφήνουμε τα κομμένα φρούτα για ώρα οδηγεί σε οξείδωση, γεγονός που μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, τείνουν να χάνουν τη γεύση τους. Καλύτερο είναι να πλένουμε και να καταναλώνουμε ολόκληρα τα φρούτα.

Περιορίστε τους χυμούς

Ο φρέσκος χυμός φρούτων είναι μια υγιεινή επιλογή, όμως ο χυμός χάνει πολλά θρεπτικά συστατικά σε σχέση με τα ολόκληρα φρούτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας φρέσκο χυμό φρούτων, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ της κατανάλωσης ολόκληρων φρούτων και χυμών για να μην χάνουμε θρεπτικά συστατικά.

Αποφύγετε την κατανάλωση φρούτων το βράδυ

Ενώ το δείπνο ενδείκνυται να είναι ελαφρύ και θρεπτικό, η επιλογή φρούτων μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Τα φυσικά σάκχαρα στα φρούτα μπορούν να οδηγήσουν στην έκκριση ορμονών που αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα, διαταράσσοντας τον ύπνο μας.

Αποφύγετε την κατανάλωση κρύων και άγουρων φρούτων

Σύμφωνα με τους ειδικούς το σώμα μας χρειάζεται πρόσθετη προσπάθεια για να αφομοιώσει τα κρύα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων. Αυτό ισχύει και για άγουρα φρούτα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα, όπως δυσπεψία, οξύτητα, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα. Για να αποκομίσουμε πλήρως τα οφέλη των φρούτων, συνιστάται να τα καταναλώνουμε ώριμα σε θερμοκρασία δωματίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

kasselakis
Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία»
«Η αλήθεια είναι με το μέρος μας, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους», είπε ο Σ. Κασσελάκης
Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία»