Thumbnail
Πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από κλοπές με πιο παραδοσιακούς τρόπους

Πολλές φορές θεωρούμε απαραίτητη την τεχνολογία για να μην πέσουμε θύματα κλοπής στο σπίτι μας.

Εντούτοις ακόμα και πιο παραδοσιακοί τρόποι μπορούν να μας θωρακίσουν.

Τι μπορούμε να κάνουμε

  • Πάρα πολλοί άνθρωποι κρατούν ένα εφεδρικό κλειδί κάτω από το πατάκι της εξώπορτας ή κάτω από μια γλάστρα στην εξώπορτα για την περίπτωση που ξεχάσουν τα κλειδιά τους και κλειδωθούν απ’ έξω ή για να μπει στο σπίτι κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας. Το λάθος είναι… τεράστιο: αυτά είναι τα πρώτα μέρη που ψάχνουν οι διαρρήκτες. Το συμπέρασμα είναι σαφές: ποτέ δεν αφήνουμε κοντά στην εξώπορτα, όσο καλά κι αν νομίζουμε ότι είναι κρυμμένο, κάποιο εφεδρικό κλειδί για την κύρια είσοδο.
  • Πολλές φορές βιαζόμαστε όταν φεύγουμε από το σπίτι ή νυστάζουμε πάρα πολύ για να κάνουμε έναν τελευταίο έλεγχο: το αποτέλεσμα μπορεί να είναι η εξώπορτα να μείνει ξεκλείδωτη ή κάποιο παράθυρο ανοιχτό. Ο κανόνας είναι απλός: ό,τι κι αν συμβαίνει, ελέγξτε ότι έχετε κλείσει καλά τα παράθυρα του σπιτιού σας και ότι η εξώπορτα είναι κλειδωμένη.
  • Οι διαρρήκτες που εντοπίζουν ένα σπίτι – στόχο, το κατασκοπεύουν για να πάρουν μια ιδέα για την κίνηση, πιθανόν για τα τιμαλφή που μπορεί να υπάρχουν, για τις συνήθειες των ενοίκων. Τα παράθυρα μπορεί να προσφέρουν άπλετη θέα στο εσωτερικό του σπιτιού σας και να τους δώσουν μια ιδέα για την οικονομική σας κατάσταση (λ.χ. από την επίπλωση ή από πίνακες στον τοίχο). Ο κανόνας είναι απλός -και απόλυτος αν μένετε σε ισόγειο: οι κουρτίνες στα παράθυρα πάντα κλειστές.
  • Ένα χαρακτηριστικό σημάδι σπιτιού χωρίς κίνηση (δηλαδή, άδειου) είναι η αλληλογραφία που ξεχειλίζει από το γραμματοκιβώτιο ή είναι σωρευμένη στην εξώπορτα. Ένα τέτοιο θέαμα είναι… πρόσκληση για τους διαρρήκτες. Μην παραλείπετε, λοιπόν, να αδειάζετε συνεχώς το γραμματοκιβώτιό σας και να μην αφήνετε ούτε διαφημιστικό έντυπο πάνω στο πατάκι της εξώπορτας.
  • Ένας τρόπος για να έχετε το κεφάλι σας… πιο ήσυχο, είναι να κρύψετε καλά τα τιμαλφή σας ή τα μετρητά που έχετε στο σπίτι σας. Η εγκατάσταση χρηματοκιβωτίου θεωρείται η «απόλυτη» λύση, όμως στο σπίτι υπάρχουν αρκετοί άριστοι… κρυψώνες για να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Εκμεταλλευθείτε τους.
  • Παραδοσιακά θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Επίσης παραδοσιακά, είναι εχθρός των διαρρηκτών. Ένας σκύλος στο σπίτι, λοιπόν, δεν είναι απλώς μια καλή παρέα, αλλά και ένας φύλακας για τέτοιες ανεπιθύμητες καταστάσεις.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kleista-sxoleia
Συγχωνεύσεις σχολείων: Ξεσηκωμός εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στη Θεσσαλονίκη
Με την κινητοποίησή τους, γονείς και εκπαιδευτικοί δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το μέλλον των παιδιών τους να θρυμματιστεί στη λογική του...
Συγχωνεύσεις σχολείων: Ξεσηκωμός εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στη Θεσσαλονίκη