Thumbnail
Πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από κλοπές με πιο παραδοσιακούς τρόπους

Πολλές φορές θεωρούμε απαραίτητη την τεχνολογία για να μην πέσουμε θύματα κλοπής στο σπίτι μας.

Εντούτοις ακόμα και πιο παραδοσιακοί τρόποι μπορούν να μας θωρακίσουν.

Τι μπορούμε να κάνουμε

  • Πάρα πολλοί άνθρωποι κρατούν ένα εφεδρικό κλειδί κάτω από το πατάκι της εξώπορτας ή κάτω από μια γλάστρα στην εξώπορτα για την περίπτωση που ξεχάσουν τα κλειδιά τους και κλειδωθούν απ’ έξω ή για να μπει στο σπίτι κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας. Το λάθος είναι… τεράστιο: αυτά είναι τα πρώτα μέρη που ψάχνουν οι διαρρήκτες. Το συμπέρασμα είναι σαφές: ποτέ δεν αφήνουμε κοντά στην εξώπορτα, όσο καλά κι αν νομίζουμε ότι είναι κρυμμένο, κάποιο εφεδρικό κλειδί για την κύρια είσοδο.
  • Πολλές φορές βιαζόμαστε όταν φεύγουμε από το σπίτι ή νυστάζουμε πάρα πολύ για να κάνουμε έναν τελευταίο έλεγχο: το αποτέλεσμα μπορεί να είναι η εξώπορτα να μείνει ξεκλείδωτη ή κάποιο παράθυρο ανοιχτό. Ο κανόνας είναι απλός: ό,τι κι αν συμβαίνει, ελέγξτε ότι έχετε κλείσει καλά τα παράθυρα του σπιτιού σας και ότι η εξώπορτα είναι κλειδωμένη.
  • Οι διαρρήκτες που εντοπίζουν ένα σπίτι – στόχο, το κατασκοπεύουν για να πάρουν μια ιδέα για την κίνηση, πιθανόν για τα τιμαλφή που μπορεί να υπάρχουν, για τις συνήθειες των ενοίκων. Τα παράθυρα μπορεί να προσφέρουν άπλετη θέα στο εσωτερικό του σπιτιού σας και να τους δώσουν μια ιδέα για την οικονομική σας κατάσταση (λ.χ. από την επίπλωση ή από πίνακες στον τοίχο). Ο κανόνας είναι απλός -και απόλυτος αν μένετε σε ισόγειο: οι κουρτίνες στα παράθυρα πάντα κλειστές.
  • Ένα χαρακτηριστικό σημάδι σπιτιού χωρίς κίνηση (δηλαδή, άδειου) είναι η αλληλογραφία που ξεχειλίζει από το γραμματοκιβώτιο ή είναι σωρευμένη στην εξώπορτα. Ένα τέτοιο θέαμα είναι… πρόσκληση για τους διαρρήκτες. Μην παραλείπετε, λοιπόν, να αδειάζετε συνεχώς το γραμματοκιβώτιό σας και να μην αφήνετε ούτε διαφημιστικό έντυπο πάνω στο πατάκι της εξώπορτας.
  • Ένας τρόπος για να έχετε το κεφάλι σας… πιο ήσυχο, είναι να κρύψετε καλά τα τιμαλφή σας ή τα μετρητά που έχετε στο σπίτι σας. Η εγκατάσταση χρηματοκιβωτίου θεωρείται η «απόλυτη» λύση, όμως στο σπίτι υπάρχουν αρκετοί άριστοι… κρυψώνες για να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Εκμεταλλευθείτε τους.
  • Παραδοσιακά θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Επίσης παραδοσιακά, είναι εχθρός των διαρρηκτών. Ένας σκύλος στο σπίτι, λοιπόν, δεν είναι απλώς μια καλή παρέα, αλλά και ένας φύλακας για τέτοιες ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιστοριους
Γερμανία: Μετά την απόσυρση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών, στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή άμυνα
Νέες ισορροπίες στο ΝΑΤΟ και κάλεσμα του Βερολίνου για ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρώπης – Τι δηλώνει ο Μπόρις Πιστόριους
Γερμανία: Μετά την απόσυρση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών, στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή άμυνα
Ο νέος Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027 της ΔΥΠΑ φέρνει αλλαγές στην αξιοποίηση του voucher από 300.000 δικαιούχους
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πάνω από 340.000 αιτήσεις – Εκπνέει αύριο η προθεσμία
Ισχυρό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με 300.000 επιταγές – Τελευταία ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πάνω από 340.000 αιτήσεις – Εκπνέει αύριο η προθεσμία
μετρο
Μετρό: Νωρίτερα κλείσιμο σε κεντρικούς σταθμούς λόγω εργασιών – Ποιοι επηρεάζονται
Αλλαγές σε δρομολόγια και ωράρια στη Γραμμή 2 – Πλήρης λίστα με τελευταίες αναχωρήσεις και εναλλακτικές μετακινήσεις
Μετρό: Νωρίτερα κλείσιμο σε κεντρικούς σταθμούς λόγω εργασιών – Ποιοι επηρεάζονται