εκφοβισμος-bullying-σχολειο
Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας που σημειώνονται μεταξύ ανηλίκων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, ωστόσο ποια είναι τα αίτια όμως και πώς πρέπει να αντιδράσει κάποιος εάν μάθει πως το παιδί του είναι εκείνο που ασκεί bullying.

Ο ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, αναλύει στο MEGA τα αίτια που παιδιά ασκούν bullying σε συνομήλικους τους και εξηγεί τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να τα αποτρέψουν.

«Tα παιδιά που ασκούν bullying συνήθως είναι φοβισμένα ή έχουν σύνδρομο κατωτερότητας διότι υποτιμούνται σε ένα άλλο πλαίσιο. Τα παιδιά βλέποντας την αποστροφή των γονιών για έναν διαφορετικό άνθρωπο θα πάρουν την πληροφορία, χρησιμοποιώντας την ακατέργαστα σε συνομήλικους τους».

Όπως είπε, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε και άλλου είδους σχολικού εκφοβισμού μέσα από τη τεχνίτη νοημοσύνη δημιουργώντας ‘’fake news’’.

«Οι γονείς για να εμποδίσουν τον σχολικό εκφοβισμό πρέπει να εγκαταλείψουν την άρνηση και να θέσουν όρια στα παιδιά. Οι γονείς θα ήταν καλό να συζητούν με τα παιδιά τους για θέματα της ισοτιμίας, ισότητας φύλων  και σεβασμού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

clothes-rouxa
Τοξικές ουσίες σε είδη ένδυσης και αξεσουάρ πολύ γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας
Είναι πολύ δημοφιλής εδώ και λίγα χρόνια αφού προσφέρει μεγάλη γκάμα ρούχων και αξεσουάρ σε εξευτελιστικές τιμές.
Τοξικές ουσίες σε είδη ένδυσης και αξεσουάρ πολύ γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας