kappadokia
Τέσσερις λόγοι για να πεις το «ναι» σε ένα ταξίδι στην Καππαδοκία και σε αυτήν την εμπειρία ζωής

Μία από τις πιο γοητευτικές περιοχές της Τουρκίας η οποία αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες ετησίως είναι η μυστηριακή Καππαδοκία.

Ο εντυπωσιακός αυτός τόπος με τη μοναδική φυσική ομορφιά και τις λαξευμένες κορυφές, τα εντυπωσιακά αερόστατα, την πολιτιστική κληρονομιά με παράδοση χιλιάδων ετών, τη μοναδική κεραμική και την αμπελουργία, βλέπετε, προσφέρουν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία η οποία γίνεται ακόμα πιο δελεαστική αν σκεφτούμε το σχετικά χαμηλό κόστος για ένα ταξίδι με όλες τις ανέσεις.

Γιατί να πεις το μεγάλο «ναι» στον συγκεκριμένο προορισμό;Οι λόγοι είναι πολλοί και δεν έχεις παρά να ενημερωθείς και να μπεις στον πειρασμό να τη βάλεις στην travel list σου για τα ταξίδια της σεζόν 2023 - 2024.

Αερόστατα στην Καππαδοκία

1. Οι Καμινάδες των Νεράιδων

Η πιο φωτογραφισμένη περιοχή της Καππαδοκίας είναι αυτή των Καμινάδων των Νεράιδων - των επονομαζόμενων «τριών καλλονών». Από τις ομορφότερες εικόνες, αυτοί οι ιδιαίτεροι βράχοι με το κωνικό σώμα και το βραχώδες καπέλο βρίσκονται πολύ κοντά στο χωριό Γκόρεμε και αποτελούν ορόσημο της Καππαδοκίας.

Οι άκρως ιδιαίτερες αυτές καμινάδες -που λέγεται πως περιγράφονται ως ο πατέρας, η μητέρα και το παιδί- είναι ορατές από κάθε σημείο της περιοχής και μπορεί κανείς να τις θαυμάσει από κοντά με ένα αερόστατο! Η εμπειρία είναι συγκλονιστική έτσι κι αλλιώς, όμως έχει στο μυαλό σου πως η ιδανικότερη ώρα της ημέρας για να απολαύσει κάποιος το θέαμα είναι κατά την ανατολή του ηλίου.

2. Τα αξιοθέατα που προκαλούν δέος

Για τους λάτρεις της ιστορίας, η Καππαδοκία διαθέτει πολύ σημαντικά μνημεία που χρονολογούνται ήδη από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ.

Στο Ανοιχτό Μουσείο του Γκόρεμε, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, θα δει κανείς ιερούς χώρους λαξευμένους στους βράχους και νωπογραφίες που αναπαριστούν σκηνές από τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού.

Οι υπόγειες πόλεις χρονολογούνται από τον 7ο – 8ο αιώνα μ.Χ. και αξιοποιήθηκαν ως χώροι λατρείας των πρώτων Χριστιανών.

Μερικές από αυτές είναι το Καϊμακλί, το Εζκονάκ, το Ντερικούνγιου και το Μαζί. Όλες τους έχουν πολύ καλά διατηρηθεί στο χρόνο και μας δίνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή των κατοίκων τους. Στην κοιλάδα Γκομέντα, θα θαυμάσει ο επισκέπτης εκκλησίες μέσα σε βράχους λαξευμένες, αμπέλια, περιστερώνες και μια υπόγεια πόλη.

3. Οι πτήσεις με αερόστατο και οι διάφορες εξορμήσεις

Η πτήση με αερόστατο χαρίζει πανοραμική θέα στην πόλη και σίγουρα είναι μια από τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε όταν βρεθείς στη γειτονική Καππαδοκία. Εκεί μπορείς να τραβήξεις εκπληκτικές φωτογραφίες, να βιώσεις την αδρεναλίνη του υψομέτρου και να ξαναπατήσεις γη έχοντας δημιουργήσει μοναδικές αναμνήσεις.

Το μόνο αρνητικό της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι το υψηλό κόστος, καθώς η πτήση με αερόστατο θα σου κοστίσει περίπου €180 - €200 το άτομο…

Οι εξορμήσεις σαφάρι στις κοιλάδες είναι επίσης μια ενδεδειγμένη δραστηριότητα καθώς δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να θαυμάσει από κοντά τους βραχώδεις σχηματισμούς και τις Καμινάδες των Νεράιδων.

Μια άλλη πρόταση για τους λάτρεις της ιππασίας είναι να εξερευνήσετε τη χώρα απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας χόμπι. Για όσους αγαπούν την πεζοπορία υπάρχουν επίσης ιδανικές διαδρομές για εξερεύνηση. Τέλος, για όποιον βρίσκει ενδιαφέρον στην κεραμική μπορεί να συμμετάσχει σε κάποιο εργαστήριο στην Άβανο, διάσημη περιοχή για τον μαλακό και ελαιώδη πηλό της.

4. Απολαμβάνοντας τοπικές λιχουδιές

Η Καππαδοκία δικαίως αποτελεί πόλο έλξης για τους απανταχού καλοφαγάδες καθώς με την τοπική της κουζίνα μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Η κουζίνα της έχει ως βάση τα λαχανικά και τα φρούτα που παράγονται στα γόνιμα εδάφη της.

Ένα από τα διάσημα πιάτα της είναι το τεστί κεμπάπ, ψημένο σε ένα εντυπωσιακό πήλινο δοχείο. Μερικά ακόμα διάσημα πιάτα είναι το ρυζόγαλο με κουρκουμά, το βραστό βερύκοκο, το νεβσεχίρ μαντίσι (τύπος ραβιόλι) και η πηκτή κρέμα.

Εισιτήρια και διαμονή

Έχετε στο μυαλό σου ότι στην Καππαδοκία μπορείς να φτάσεις αεροπορικώς μέσω Κωνσταντινούπολης, συνεπώς είναι αρκετά εύκολο να πετύχεις χαμηλή τιμή αρκεί να φροντίσεις να κλείσεις νωρίς τα αεροπορικά σου εισιτήρια.

Όσο για τη διαμονή; Με €150/βραδιά βρίσκεις υπερπολυτελές ξενοδοχείο με πρωινό, ενώ για πιο οικονομικές αποδράσεις μια πολύ καλή επιλογή είναι τα ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων τα οποία θα βρεις… στη μισή τιμή σε σχέση με τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Γιατί όχι λοιπόν;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νοσοκομείο Γεννηματάς
Αλλάζει πλήρως το ΕΣΥ: Γίνεται αυτόνομος Οργανισμός με ξεχωριστή χρηματοδότηση και αξιολόγηση
Η ρύθμιση αυτή θα μετατρέψει ουσιαστικά το σύστημα υγείας σε έναν απολύτως αυτόνομο φορέα
Αλλάζει πλήρως το ΕΣΥ: Γίνεται αυτόνομος Οργανισμός με ξεχωριστή χρηματοδότηση και αξιολόγηση
απόβαση
Τραγικά απίθανη ιστορία: πώς σκοτώθηκαν περισσότεροι Αμερικανοί στην Άσκηση παρά στην Απόβαση στη Νορμανδία
Άσκηση για την Απόβαση στη Νορμανδία
Τραγικά απίθανη ιστορία: πώς σκοτώθηκαν περισσότεροι Αμερικανοί στην Άσκηση παρά στην Απόβαση στη Νορμανδία