κακοκαιρια
«Ανησυχητική πρόβλεψη Μαρουσάκη: «Ο Σεπτέμβρης κλείνει με κακοκαιρία που θυμίζει Daniel – Θα πέσει μεγάλος όγκος νερού»

Σε μία ανάρτηση όλο νόημα προχώρησε  ο διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς με αφορμή τις προβλέψεις ότι έρχεται νέα «ισχυρή κακοκαιρία» ανάλογη με την «Daniel» προς το τέλος του Σεπτεμβρίου.

«Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο» τονίζει στην ανάρτησή του στο X ο κ. Κολυδάς, παρουσιάζοντας χάρτες με την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τη νέα κακοκαιρία

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης επεσήμανε σχετικά με το νέο κύμα κακοκαιρίας ότι θα θυμίζει την κακοκαιρία «Daniel».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αν και ο καιρός την εβδομάδα που διανύουμε θα θυμίζει καλοκαίρι, από το απόγευμα της Κυριακής, μία ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη φτάνει στην Ελλάδα, η οποία θα προκαλέσει έντονες βροχές.

«Θα πάμε με αρκετή ζέστη και από την Κυριακή το απόγευμα έρχεται μια πιο ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, θα οργανώσει ένα κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή της Ιταλίας και πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel που ζήσαμε πρόσφατα», είπε, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Όπως σημείωσε η νέα κακοκαιρία δεν θα έχει την ίδια ένταση με τον Daniel «όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η νέα κακοκαιρία «δεν θα καθίσει για πολλές ημέρες στο Ιόνιο, σε αντίθεση με τον Daniel, θα βρει διέξοδο σιγά σιγά προς τα ανατολικά. Άρα θα σαρώσει όλη τη χώρα. Παρόλα αυτά όμως -και για την περιοχή της Θεσσαλίας- θα πέσει μεγάλος όγκος νερού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα