daniel
«Θα σαρώσει το σύνολο της χώρας. Παρόλα αυτά όμως – και για την περιοχή της Θεσσαλίας – θα πέσει μεγάλος όγκος νερού».

Ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για την έλευση νέας κακοκαιρίας στο τέλος του Σεπτέμβρη, με στοιχεία που θυμίζει «Daniel».

Σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα έχουμε ηλιοφάνεια, με κάποιες μπόρες προς τα βόρεια ορεινά, κυρίως το απόγευμα. Ο  καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν θα προβληματίζει.

Η Πέμπτη θα κυλήσει με κάποιες περισσότερες μπόρες ίσως και στα κεντρικά της χώρας. Η Παρασκευή θα είναι μία πιο καλοκαιρινή ημέρα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει περισσότερο, αγγίζοντας τους 34 βαθμούς το Σάββατο και το καλοκαίρι να διαρκεί έως την Κυριακή.

Έπειτα έρχονται τα δύσκολα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: 

«Θα πάμε με αρκετή ζέστη και από την Κυριακή το απόγευμα έρχεται μια πιο ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, θα οργανώσει ένα κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή της Ιταλίας και πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel που ζήσαμε πρόσφατα», είπε, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Όπως είπε, ο μετεωρολόγος η κακοκαιρία δεν θα έχει ίδια ένταση με τον Daniel, όμως φαίνεται πως θα φέρει και πάλι αρκετή βροχή στη Θεσσαλία.

«Στην ίδια ένταση δεν θα είναι, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας».

Τόνισε, ωστόσο, πως δεν θα καθίσει «για πολλές ημέρες στο Ιόνιο, σε αντίθεση με τον Daniel, θα βρει διέξοδο σιγά σιγά προς τα ανατολικά. Άρα θα σαρώσει το σύνολο της χώρας. Παρόλα αυτά όμως – και για την περιοχή της Θεσσαλίας – θα πέσει μεγάλος όγκος νερού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sms
Προσοχή: Απάτη με SMS που εμφανίζεται ως μήνυμα του e-ΕΦΚΑ – Πώς αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς
Οι αρχές τονίζουν ότι οι δημόσιοι οργανισμοί δεν ζητούν ποτέ ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία μέσω SMS. Για τον λόγο αυτό, οι πολίτες θα πρέπει να είναι...
Προσοχή: Απάτη με SMS που εμφανίζεται ως μήνυμα του e-ΕΦΚΑ – Πώς αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς
Βαγγέλης Γιαννακούρας
Βουλή: Ο Γιαννακούρας παίρνει την έδρα Κωνσταντινόπουλου παρά τη διαγραφή του το 2023
Αρκαδία: Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας παίρνει την έδρα Κωνσταντινόπουλου – Το πολιτικό παράδοξο της διαγραφής και της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ
Βουλή: Ο Γιαννακούρας παίρνει την έδρα Κωνσταντινόπουλου παρά τη διαγραφή του το 2023
ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»
Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές – Σφοδρή αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου με Μαρκόπουλο
Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»